Діджитал облік вивчаємо – в олімпіаді перемагаємо

29 червня 2022 року

 

Головне завдання кафедри обліку та оподаткування – якісна підготовка фахівців відповідно до сучасних стандартів освіти.

Сьогодні ми живемо в діджиталізованому світі, який ставить перед фахівцями нові виклики. Уже недостатньо мати лише глибокі фахові знання – важливо вміти користуватись новітніми інформаційними технологіями для обліку та управління підприємством. Ми добре це розуміємо, тому активно впроваджуємо їх у навчальний процес.

 

Нові сучасні дисципліни

 

Результатом цієї спрямованості стала поява таких дисциплін, як бухгалтерський облік у прикладних програмних рішеннях, комп’ютерні методи аудиту, електронний документообіг, інформаційні технології в обліку агроформувань, теорія та практика облікового забезпечення управління підприємством у ERP–системах.

 

У рамках цих курсів студенти отримують не лише глибокі теоретичні знання, але й опановують практичні навички – вчаться працювати у програмах для бухгалтерського обліку, які мають практичне використання на підприємствах різних форм власності. Завдяки цьому – стають конкурентоспроможними фахівцями, які легко знаходять своє «місце під сонцем» на ринку праці. 

 

Програмне забезпечення, що використовується в навчальному процесі, визначається потребами бізнесу.

Наприклад, для підготовки бухгалтерів використовують програми автоматизації бухгалтерського обліку, а для менеджерів та маркетологів – ЕRP-системи (прикладні рішення для автоматизації управління бізнесом).

 Такий підхід дозволяє давати актуальні спеціалізовані знання, не перевантажуючи здобувачів освіти зайвою інформацією.

 

Перемога в студентській олімпіаді

 

Знання і вміння, отримані на заняттях з дисципліни «Бухгалтерський облік у прикладних програмних рішеннях», допомагають студентам у працевлаштуванні.

Теоретичні знання студенти поглиблюють науковою діяльністю у гуртку «Діджитал облік», що дає можливість реалізувати їх участю у всеукраїнських та міжнародних студентських олімпіадах. У червні 2022 року студенти освітньої програми «Облік і аудит» взяли участь у Міжнародній студентській олімпіаді у сфері інформаційних технологій «IT-Universe».

 

Цього року студенти вирішили позмагатися відразу за двома конкурсами олімпіади:

ü    «Використання автоматизованих систем обліку» обрали для себе студенти освітньої програми «Облік і аудит»;

ü    «Управління підприємством в ERP-системі» студенти освітніх програм «Менеджмент» та «Маркетинг.

Спойлер – маємо переможців у кожному конкурсі.

Щоб дійти до фіналу, конкурсанти мали успішно скласти тренувальний тест у дистанційному режимі, що надало їм можливість у подальшому проходити кваліфікаційний тест.

У першому етапі змагань взяла участь значна кількість студентів. Проте до другого етапу пройшли лише ті з них, хто продемонстрував відмінні теоретичні знання та набрав високі бали за тестовими завданнями.

 

 

За рішенням журі, до фіналу олімпіади пройшли студенти:

v    Вершута Юлія Сергіївна (керівник Литвиненко В.С.)

v    Какама Катерина Юріївна (керівник Миськів Л.П.)

v    Кошіль Аделіна Ігорівна (керівник Гуцаленко Л.В.)

v    Ліскович Анастасія Вікторівна (керівник Литвиненко В.С.)

v    Саврань Олександр Олександрович (керівник Миськів Л.П.)

У фіналі на учасників чекали практичні вправи. Вони мали виконати завдання через віддалений доступ до інформаційних баз у прикладних програмних рішеннях для обліку та управління підприємством. Такий підхід є максимально наближеним до виконання посадових обов’язків майбутніх бухгалтерів та менеджерів. Це й не дивно, адже серед організаторів олімпіади багато роботодавців. Вони не приховували, що хочуть бачити фіналістів олімпіади у якості своїх майбутніх співробітників.

Фінал олімпіади відбувався з 7 по 22 червня 2022 року. За результатами виконання практичних завдань конкурсу «Використання автоматизованих систем обліку» Анастасія Ліскович виборола ІІ місце.

 

 Анастасія навчається на освітній програмі «Облік і аудит», є старостою 10 групи 1 СТ курсу економічного факультету. Також вона приділяє значну увагу науковій діяльності та є головою студентського наукового гуртка кафедри обліку та оподаткування «Діджитал облік».

 

 

Вітаємо Анастасію з цим досягненням та бажаємо успіхів у навчанні та науковій роботі, а інформаційні технології допомагатимуть у майбутній професійній діяльності.

Приємним сюрпризом стали результати конкурсу «Управління підприємством в ERP-системі», де Таміла Прокопишина отримала перемогу та виборола 1 місце. Це досягнення відбулося внаслідок її зацікавленості до вивчення дисципліни «Бухгалтерський облік у прикладних програмних рішеннях», яка викладається для здобувачів спеціальностей «Менеджмент» та «Маркетинг» на базі ERP-систем.



Таміла має значний багаж знать та практичний досвід, адже поєднує навчання з роботою на підприємстві, де активно використовує інформаційні технології для бухгалтерського обліку.

«Створюю за допомогою програмного забезпечення рахунки на оплату покупців, виписую видаткові накладні, довіреності, роблю звіти по складу», розповіла нам Таміла про свій практичний досвід.


 

У загальному заліку НУБіП України посів 3 місце у рейтингу ЗВО олімпіади «IT-Universe-2022». Всього у змаганні взяли участь близько 300 учасників з 35 закладів освіти.



Щиро вітаємо переможців – Анастасію Ліскович і Тамілу Прокопишину та їх керівника – доцента кафедри обліку та оподаткування Володимира Литвиненка з перемогою! Ваші блискучі результати на олімпіаді підтвердили високий рівень викладання облікових дисциплін із використанням сучасного програмного забезпечення.

 

Бажаємо студентам подальших успіхів у здобутті знань та самореалізації в професії. Ми чекаємо вас у магістратурі та аспірантурі. Бажаємо вам нових звершень та перемог!


Любов Гуцаленко,

завідувач кафедри обліку та оподаткування

Людмила Мельянкова,

доцент кафедри

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook