ДИСТАНЦІЙНА НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА АГРОІНЖЕНЕРІВ-ПЕРШОКУРСНИКІВ

4 липня 2022 року
    Після екзаменаційного контролю знань, перед канікулярним періодом, першокурсники механіко-технологічного факультету реалізують ще один важливий крок семестрової сесії – проходження практичного навчання. Цьогорічний формат проведення навчальної практики, для агроінженерів, дещо незвичний, адже, через агресію росії, практичні заняття, на жаль, проводяться дистанційно. Але, навіть, через вимушені обмеження, практиканти, віртуально відвідують навчально-виробничі лабораторії кафедри технології зберігання переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. професора Б.В. Лесика, навчальні лабораторії свинарства, птахівництва, бджільництва, якості м’яса, якості молока і молочної продукції кафедри технологій виробництва молока та м’яса та навчальні лабораторії кафедри землеробства та гербології. Крім того, студенти отримують практичні завдання від керівників, відповідально їх виконують, готують звіти та обговорюють отримані результати на он - лайн зустрічах.
    Безпосередньо, з керівниками практики, доцентами Миколою Маценком, Володимиром Носіковським, Валентиною Рожко та старшим викладачем Антоніною Анісімовою, студенти, за допомогою демонстраційних матеріалів, ознайомилися з новітніми технологіями виробництва продукції рослинного та тваринного походження, отримали знання про основні підходи в операціях заготівлі зеленої маси, сіна, трав’яного борошна, силосу і сінажу, навчилися визначати забур’яненість полів, розглянули породи великої рогатої худоби, свиней, птиці, овець, їх продуктивність, зоотехнічний облік, племінну роботу, штучне осіменіння корів.

    В практичних заняттях, суттєва увага звертається на організацію мікроклімату тваринницьких приміщень, визначення температури, вологості і складу повітря, освітленості для тварин та очищення від продуктів життєдіяльності.
    Наразі, агроінженери-першокурсники набувають практичних навичок у роботі з обладнанням та технологічними процесами переробки зерна на борошно, крупи, хлібобулочні вироби, переглядають навчальні фільми, знайомляться з обладнанням та технологічними процесами виробництва олії. Студентів дуже зацікавили заняття, з безпосередньою участю самих практикантів. Зі слів старости академічної групи АІ 2101 Тетяни Яценко, студентам сподобалась реалізація практичного завдання оцінення виробів з твердих сортів пшениці або круп. Керівник, Володимир Носіковський, ознайомив студентів з методикою виготовлення продукції із вказаної сировини, та надав завдання кожному практиканту – приготувати макаронні вироби або крупу, на вибір, відповідно до норм варіння. Після виконаного завдання, на он-лайн зустрічі, всі одногрупники продемонстрували отриманий продукт, охарактеризували його за кольором, смаком і запахом, потім визначили коефіцієнт розварюваності та форму виробу.

   
    Попереду першокурсників чекають ще три тижні дистанційної навчальної практики в лабораторіях кафедри конструкційних матеріалів і матеріалознавства. Тож бажаємо студентам набути базових вмінь і навичок, необхідних для практичної складової в оволодінні майбутньою професією, стабілізації освітньої діяльності та швидкої Народної Перемоги.

 


Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної і виховної роботи механіко-технологічного факультету
Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу з питань практичної підготовки студентів

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook