Навчальна практика з гідробіології – важливий компонент освіти під час підготовки майбутніх фахівців рибної галузі

5 липня 2022 року

     Проходження навчальної практики з гідробіології у військовий час – це виклик як для викладачів, так і студентів, але завдяки новітнім технологіям кафедра гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів активно справляється з цим непростим завданням. Гідробіологічна практика є важливою та обов'язковою частиною навчального процесу, невід'ємною ланкою системи навчання та підготовки.
    Так, викладачами кафедри гідробіології та іхтіології, упродовж 06-25 червня 2022 року, згідно наказу № 567 «С» від 01.06.2022 року, було проведено навчальну практику зі студентами ОС «Бакалавр» 1 курсу з дисципліни «Гідробіологія». Онлайн-зустрічі викладачів зі студентами проводились у «віртуальних» аудиторіях на базі програми Cisco Webex Meetings.

    Перед початком роботи усім студентам було проведено інструктаж по техніці безпеки при роботі на водних об’єктах та безпеці життєдіяльності.
   Студенти навчалися «віртуально» зображувати станції на водоймах, схеми відбору гідробіологічних проб (фітопланктону, зоопланктону, зообентосу, макрофітів, фітофільної фауни), а також визначати основних представників водної флори та фауни.

   

         Навчальна практика формує відповідальне ставлення до природи, дає можливість молодим людям зрозуміти, наскільки складні, досконалі і водночас крихкі біологічні системи. Гідробіологічна практика студентів надає великі можливості як в освітньому, так і в соціальному та виховному аспекті. Знаходження на різних за типологією водоймах розвиває як інтелектуальне, так і духовне сприйняття природи.

    Практика завершилася підготовкою та оформленням щоденника-звіту про виконану роботу та його захистом. Навчальна практика з гідробіології в онлайн-форматі дала можливість студентам вдосконалити свої навички, розширити і закріпити професійні знання.

 Наталія Рудик-Леуська,

в.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології,

Аліна Макаренко,

асистент кафедри гідробіології та іхтіології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook