АЛОГЕННА ТРАНСПЛАНТАЦІЯ СЕРЦЕВОГО М’ЯЗУ В ЕКСПЕРИМЕНТІ В УМОВАХ КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ І ПАТОФІЗІОЛОГІЇ ІМ. АКАД І.О. ПОВАЖЕНКА – ЦЕ РЕАЛЬНІСТЬ

6 липня 2022 року
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   На базі кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка впродовж червня місяця спільно з Державною установою «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Дитяче серце» провели експериментальні дослідження «Доклінічне випробування (тренування) алотрансплантації серця на тваринах».

 

   Основним завданням наукового дослідження було відпрацювати методику отримання серцевого м’яза від тварини-донора, консервація його в спеціальному середовищі для транспортування та пересадки серця тварині- рецепієнту. В ході проведеного наукового дослідження також було відпрацьовані методи відбору крові та отримання еритроцитарної маси, переливання крові від донора до реципієнта, використання апарату штучного кровообігу, моніторинг основних життєво-важливих показників у тварини-реципієнта під час алогенної трансплантації серця від тварини-донора.

 

   Експериментальні дослідження проведені на високому науково-методичному рівні!

 

   Експерименти на тваринах проведені з дотриманням вимог «Загальних етичних принципів проведення експериментів на тваринах», схвалених I Національним конгресом з біоетики (20.09.04 р., Київ, Україна) та положень «Європейської конвенції щодо захисту хребетних тварин, яких використовують в експериментальних та інших наукових цілях» (Страсбург, 1986), Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» (Відомості ВР, 2010).

Микола Малюк, завідувач кафедри хірургії
і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook