Творча практика першокурсників скороченого терміну навчання

4 липня 2022 року
Київ
   Закріплення практичних навичок, отриманих студентами першого курсу скороченого терміну навчання спеціальності 206 «Садово-паркове господарство», впродовж попереднього навчального семестру, відбулось згідно графіку навчальних практик із 27 червня по 1 липня 2022 року.
  Цьогорічні виклики змусили провести навчальну практику в дистанційному форматі. У нагоді став розроблений електронний курс на платформі https://elearn.nubip.edu.ua/, де розміщені методичні рекомендації до виконання практичних завдань і зразки студентських робіт попередніх років.

   Зв'язок із керівниками практики, доцентами кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну ННІ лісового і садово-паркового господарства Вікторією Міндер і Оксаною Багацькою, здійснювався через корпоративний акаунт Cisco Webex та індивідуальне консультування у Telegram каналі.

   Згадати навички роботи із графітними олівцями та етапи виконання рисунку довелось на першому завданні. Самостійно підібравши об’єкт для зображення, слідуючи основним крокам зображення рисунку, потрібно було передати текстуру, фактуру та світло-тіньові ефекти зображуваного фрагменту рослини.

 

   На другий день практики завдання дещо ускладнилось, потрібно було з натури зобразити швидкою технікою скетчингу композицію із групи рослин, передаючи основні пропорційні співвідношення, світло-тіньові особливості. Спрощуючи зображення фактури листяної маси, завданням було відтворити характерні риси рослин.

 

   Побудову глибинно-просторового зображення з натури практикували третього дня, застосовуючи техніку скетчингу у поєднанні із кольоровою графікою.

   Робота четвертого дня відрізнялась своїм аналітичним характером і була направлена на закріплення знань із видів пейзажу, технік їх виконання і, головне, – основ побудови пейзажного зображення.

Бажаємо усім подальшого професійного зростання, застосовуючи набуті навички.
Творчих успіхів!

Вікторія Міндер,
Оксана Багацька

керівники навчальної практики,
доценти кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook