Олександра Кравченко: Моя мрія – поповнити дружню родину студентів-журналістів НУБіП

7 липня 2022 року
НУБіП України

  – Давайте знайомитись. Представтесь та розкажіть про себе.

– Мене звуть Олександра Кравченко, я закінчила Київський військовий ліцей імені І. Богуна і планую продовжити навчання в одному із закладів вищої освіти столиці.

 

– Олександро, чому Ви вирішили здобувати вищу освіту?

– Як на мене, вища освіта є необхідною вимогою для будь-кого, хто прагне саморозвитку, самовдосконалення та успішної професійної діяльності. Я глибоко переконана, що люди можуть бути успішними, чи, навіть, дуже успішними лише в тих сферах, які їм імпонують найбільше. Журналістика – це та царина, яка мені дуже подобається, тому я хочу оволодіти цим фахом.

– Чому вибір був зроблений на користь НУБіП України? Які переваги університету цьому посприяли?

– Про Національний університет біоресурсів і природокористування України я знала ще змалку: чимало друзів моєї родини здобули освіту саме в цьому закладі освіти або працюють нині в ньому, завжди із захопленням слухала їх розповіді про дружню родину університету. Так дізналась, що в НУБіПі здійснюють підготовку журналістів, про високий міжнародний рейтинг університету. Інформацію також черпаю з соціальних мереж та інтернет-сторінки кафедри журналістики та мовної комунікації: я переглянула навчальні програми та дисципліни, які викладаються студентам, дізналася про програми обміну студентів, і зрозуміла, що, навчаючись у вашому університеті, я зможу черпати знання одночасно і за кордоном. А ще мене приваблює родзинка університету – територіальна близькість Голосіївського лісу та Ботанічного саду, які є своєрідним бар’єром, що захищає університет від метушливого та задушливого міста. Та все ж вирішальним стало те, яка атмосфера панує у стінах НУБіПУ: родина університету дружня та єдина.

– Олександро, а чому Ви обрали саме спеціальність «Журналістика»? Чим Вас приваблює ця професія?

– Змалку я спостерігаю за діяльністю журналістів. Це незвичайні люди: вони відвідують найнебезпечніші місця планети, піддають своє життя ризику задля того, щоб донести правдиву інформацію до суспільства, щоб викрити зло та возвеличити добро, покарати винних та захистити нужденних. Пригадую тут слова, що журналістика – це більше ніж професія, це своєрідний спосіб життя.

– Якою Ви бачите місію журналіста в суспільстві?

– На мою думку, головне завдання журналіста – нести правду. Справжні журналісти – це та Ліга Справедливості, якої потребувало, потребує і буде потребувати наше суспільство.

– Про що мрієте і які маєте плани на майбутнє?

– Планів маю багато та, насамперед, хочу навчатися на спеціальності «Журналістика» в НУБіП України; далі хочу стати висококваліфікованим професіоналом. Щодо того, де б я хотіла працювати, зазначу, що я з родини військовослужбовців, тому в перспективі бачу себе військовим журналістом: хочу бути в епіцентрі подій.
Я усвідомлюю, що навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України вимагатиме від мене значних зусиль, сумлінності та наполегливості, проте я буду прагнути набути максимум нових знань та досвіду, щоб стати взірцем для наслідування.

Бажаємо Олександрі вступити на омріяну спеціальність і до зустрічі в лавах студентства НУБіП України!

Розмовляла Тетяна Семашко, 
професор кафедри журналістики та мовної комунікації

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook