Вчасно зібрати, доробити та зберегти вирощений врожай – над цими завданнями успішно попрацювали студенти-агробіологи на навчальній практиці

8 липня 2022 року
НУБІП

У зв’язку з військовою агресією росії, активними бойовими діями та блокуванням портів для експорту  питання доробки, зберігання та логістики зерна є надзвичайно важливими. Саме ці складні завдання вирішували під час проходження навчальної практики студенти 3 курсу агробіологічного факультету спеціальності 201 «Агрономія».

Навчальна практика з дисципліни «Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва» зі студентами ОС «Бакалавр» проходила, згідно наказу, 4-6 липня 2022 року у дистанційному форматі на базі платформ Cisco Webex Meetings та Zoom.

Під час проходження практики студенти навчилися складати графік надходження зерна на тік, робочий план підготовки зернотоку для приймання урожаю, підбирати технологічне обладнання, враховуючи продуктивність комбайнів, засвоїли технології приймання, післязбиральної доробки та переробки зерна різних культур, підбирати сушарки та зерноочисні машини для обробки зерна різного цільового призначення.

Під час сушіння, очищення зерна відбуваються втрати у масі. Одним із завдань практики було засвоєння порядку їх обліку та правильного списання. 

      Проведення навчальної практики співпало з початком жнив. Тому, більшість студентів використовували фактичні дані, отримані з  господарств, аналізували стан зернотоку, наявність матеріально-технічної бази для доробки та зберігання зерна, робили обґрунтовані висновки та пропозиції щодо оптимізації діяльності господарств.

         За підсумками виконаних завдань студенти оформили звіти та успішно їх захистили. Навчальна практика з технології зберігання та переробки зерна дозволила студентам закріпити теоретичні знання, здобути практичні навички, набути фахових компетенцій.

       Бажаємо студентам добре відпочити перед початком нового навчального року, чекаємо якнайшвидшої перемоги та зустрічі в навчальних аудиторіях!

 

Оксана Завадська, Надія Ящук,

керівники практик, доценти кафедри технології

зберігання, переробки та стандартизації

продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook