Ренська Алла з м. Києва обирає спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

9 липня 2022 року

«Важливість Слова у міжнародних відносинах – один із ключових факторів мистецтва ведення переговорів для запобігання або врегулювання конфліктів».

-    Вітаю вас Алло! Нещодавно ви закінчили один із найкращих закладів середньої освіти міста Києва - Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка з відзнакою, дозвольте вас привітати і запитати про ваші плани на майбутнє.
-    Доброго дня! Дякую, пані Вікторіє! Зробити правильний вибір щодо майбутньої професії - справа нелегка... Ще важче обрати саме той заклад вищої освіти, в якому студент відчує себе комфортно як фізично, так і духовно, а якість освіти буде відповідати сучасним вимогам щодо освітнього процесу.
-    Скажіть, будь ласка, а які ваші захоплення?
-    Я займаюся баскетболом з п’ятого класу, можна сказати, що майже професійно. Брала участь як у всеукраїнських, так і міжнародних змаганнях. Ще я захоплююся музикою, граю на бандурі. А також відвідую театральний гурток. Мені подобається грати у виставах, танцювати, співати та декламувати вірші. Вже третій рік поспіль я беру участь у конкурсі наукових робіт Малої академії наук і займаю призові місця. Я вважаю, що наука – це наше майбутнє, розвиток будь-якого суспільства, якість та комфорт нашого життя в цілому.

-    А які ваші очікування від університету, яку спеціальність ви хотіли б опанувати? Я знаю, що у вас є досвід навчання у європейських країнах, які ваші враження?

-    Я обираю спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», тому що вважаю, що дипломатичний фронт є надзвичайно важливим для країни. Будь-які війни завершуються перемовинами, тому необхідно опанувати мистецтво ведення переговорів. Тут потрібні знання з історії, володіння іноземними мовами, грамотне мовлення, основи права, риторики та інші якості та знання, які я із задоволенням буду вдосконалювати. У порівняння із Україною європейська освіта більш вузька, наприклад, у старших класах немає такого предмету як фізкультура. Але мені би хотілося в університеті продовжувати займатися спортом, а також вдосконалювати свій творчий потенціал. Я хотіла вас запитати, чи є така можливість для студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України?

-    Дякую, Алло за ваше запитання! Так, наш університет славиться спортивними здобутками студентів. Є багато учасників та переможців всеукраїнських та міжнародних змагань з різних видів спорту. Викладачі кафедри фізичного виховання є справжніми наставниками для студентів. Окрім того, університет має прекрасну базу для розвитку спорту: стадіон, чисельні зали для різних видів сорту, тенісні корти, велодоріжки… Окрім того, саме розташування університету у мальовничому районі біля Голосіївського парку та Голосіївського лісу вже налаштовують на приємне заняття спортом!
-    Чудово! Прекрасна ідея проведення заняття у парку! А чи буде можливість в університеті продовжити мої наукові розвідки, брати участь у наукових конференціях?
-    Щороку на гуманітарно-педагогічному факультеті проводяться всеукраїнські та міжнародні науково-практичні конференції, круглі столи, семінари. Студенти мають можливість писати наукові роботи, готувати виступи на конференціях та публікації у наукових виданнях – це прекрасний досвід для майбутнього науковця!
-    Пані Вікторіє, а чи буде можливість продовжити моє захоплення театром у театральному гуртку?
-    Алло, на гуманітарно-педагогічному факультеті викладачі кафедри культурології, серед яких є відомі талановиті особистості як в Україні, так і за її межами, такі як народний артист України поет-пісняр Вадим Крищенко, народна артистка України Наталія Шелепницька, заслужений артист України Роман Рудий разом зі студентами НУБІП організовують театральні вистави, вечори спортивної слави та урочисті заходи. Окрім того, є народний ансамбль пісні і танцю «Колос», ансамбль бального танцю «Чарівність» і хореографічний ансамбль «Дівоче сузір’я». Отже, Алло, сумно вам точно не буде, ви зможете не тільки продовжити займатися тим, що вам подобалось, коли ви навчалися у школі, а розвинути свої інші таланти!
-    Дуже дякую, це прекрасні можливості! У такі нелегкі часи, коли триває в Україні війна, інколи важко зосередитися, заспокоїтися. Чи є можливість в університеті психологічної підтримки?


-    Так, ваше питання актуальне, багато людей пережили і продовжують переживати всі жахи війни, яка, нажаль, досі триває в Україні. Висококваліфіковані викладачі кафедри психології проводять як із студентами, так і з викладачами психологічні тренінги, які дійсно допомагають справитися із тією ситуацією, яка є сьогодні. Окрім того, для всіх бажаючих проводять курси домедичної допомоги – це також вимоги нашого сьогодення.
-    Дякую, Вікторіє! Я відчуваю, що Національний університет біоресурсів і природокористування – це саме той заклад вищої освіти, який мені потрібен, я довіряю своїй інтуїції!
 

-    Чекаємо, Алло у нашій університетській родині! Бажаємо продовжити реалізовувати всі ваші спортивні, творчі та наукові здобутки та провести найкращі студентські роки в нашому університеті!
-    Дякую, пані Вікторіє, обов’язково зустрінемось на заняттях вже у вересні!

Розмову провела
доцент кафедри англійської філології Вікторія Дьоміна
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook