Свідома молодь за здоровий спосіб життя: Олександр Загребельний обирає спеціальність «Фізична культура і спорт» в НУБІП України

11 липня 2022 року

  Усі сфери людської життєдіяльності, пов’язані з розвитком фізичної досконалості особистості. Фізична культура і спорт це загальновизнані матеріальні та духовні цінності суспільства, які є важливим чинником підтримки й укріплення здоров’я людини, її самовираження і розвитку, удосконалення її культури, способом спілкування, способом самореалізації людини та організації активного дозвілля. Саме фізична культура і спорт є важливим засобом виховання нової людини, яка гармонійно поєднує в собі духовне багатство, моральну чистоту і фізичну досконалість.
  Наш співрозмовник давно визначився з такими пріоритетами в житті. Отож, дізнаємось про нього більше.

  • Олександре, вітаю! Розкажіть, будь ласка, про себе?

  Мене звати Загребельний Олександр, я випускник Великодимерського НВК Броварського району Київської області. Захоплююсь спортом, особливо футболом, тривалий час займався класичними бальними танцями, тому звик до змагань, постійних тренувань, та знаю, що таке смак перемоги й задоволення результатом!

   

  •   Розкажіть, звідки Ви дізналися про гуманітарно-педагогічний факультет НУБІП України та чим він Вас зацікавив?

— Про НУБіП України я довідався від своєї тітки Олени Лаути, яка працює на кафедрі філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України та своєї сестри, Світлани Загребельної, яка є студенткою 4 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Філологія» (переклад) перша мова – німецька, друга – англійська. Вона часто розповідала мені про переваги навчання в НУБіП України та запрошувала навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті. Я неодноразово відвідував онлайн Дні відкритих дверей НУБіП України, брав участь в Сковородинських навчаннях кафедри філософії та міжнародної комунікації, які проводяться як для студентів, так і старшокласників. Я переконався, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету завжди відкриті до діалогу, цікаві особистості, справжні фахівці своєї справи. Впевнений я й в тому, що дні навчання в найкращому університеті на елітному факультеті стануть для мене щасливими і радісними!

  •   І що ж Вам подобається, чим би ви хотіли займатися у майбутньому, яку професію опанувати?

  Для себе я обрав навчання за спеціальністю «Фізична культура і спорт». Я впевнений, що тут я отримаю не тільки теоретичні знання з цієї галузі, але й зможу набути практичного досвіду і спортивної майстерності з різних видів спорту, адже на кафедрі фізичного виховання, яку очолює Микола Костенко, працюють викладачі найвищого спортивного рівня! Навчання в НУБіП України– це активне та цікаве студентське життя, де до послуг студентів є спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, численні гуртки, клуби за інтересами, наукові спільноти.

  

  •  Олександре, а що вас вразило в університеті  чи здивувало найбільше? Чи виправдалися ваші надії?

  НУБіП України– це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними вишами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішним у швидкозмінному світі. Буваючи в університеті мені сподобався стадіон, де постійно грали у футбол. Знаю, що університет будує новий спортивний корпус, а це нові можливості та спортивні реалізації для студентів.
  Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. А гуманітарно-педагогічний факультет, на чолі з деканом Інною Савицькою, є одним з провідних факультетів. Вступаючи на цей факультет, я переконаний, що потраплю в дружню родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнений, що здобута освіта дозволить почуватися мені конкурентоспроможним на ринку праці. 

  

  • Що хочете побажати всім вступникам?

  Наразі амбітні та цілеспрямовані вступники мають на меті обрати кращий із кращих ВНЗ, щоб у майбутньому здобути вищу освіту за обраним фахом і стати успішними професіоналами в улюбленій справі. Адже вибір професії — це складний і відповідальний крок у житті кожного, тому його потрібно робити свідомо й обдумано. Студентське життя – це не лише заняття, лекції та навчання, але й формування активної громадянської позиції, просвітницька діяльність, креативність. Цьогоріч вступ відбувається в умовах воєнного стану, але ми сильна та незламна нація, пройдемо й ці випробування. Головне, щоб наше майбутнє було в мирній, незалежній, демократичній країні, а ми-свідома молодь, допоможемо розбудовувати державу та творити її світле й успішне майбутнє!

  •  Дякую, Саша, за розмову! Бажаю стати студентом нашого університету і реалізувати всі свої мрії! Ласкаво просимо у нашу університетську родину!

  Всім хочеться побажати успіхів, добра і миру!

Мрійте, втілюйте в реальність ваші задуми! 
Сміливо крокуйте уперед і нехай всі ваші мрії здійсняться! Майбутнє чекає на вас!

 

Розмову провела Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook