Кафедра анатомії, гістології і патоморфорфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка працює над оновленням музею анатомії

14 липня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Війна яку розпочала агресивна росія проти України, дякуючи захисникам і захисницям нашої держави, не зупинила життя нашого університету. Не стала винятком і кафедра анатомії, гістології і патоморфорфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка. В цей складний період ми працювали і працюємо над покращенням нашої матеріально-технічної бази і не тільки.

   Після тривалої підготовки, своє місце в новому залі музею анатомії, який без сумніву є візитівкою факультету ветеринарної медицини зайняло опудало оленя Давида. Також з’явилася колекція з представників антарктичної фауни, яку зібрав та привіз на кафедру аспірант Олександр Салганський з 25 антарктичної експедиції та виготовив доцент Олексій Мельник.


Опудало погруддя оленя Давида, виготовлений доцентом Олексієм Мельником


Нові експонати з представників антарктичної фауни, зібраних аспірантом Олександром Салганським під час 25-ї української антарктичної експедиції та виготовлені доцентом Олексієм Мельником. Біля експозиції аспірант О. Салганський та доцент О. Мельник

   Ми жили і працювали звиклим життям. І все було б добре, але 24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення агресивної росії в Україну і звикле життя кардинально змінилося. Однак, завдяки вірі у Збройні сили України і підтримці наших іноземних друзів і колег та виваженим діям керівництва університету не змінило наше бажання працювати.
   Завдяки доценту Олексію Мельнику в нашому музеї анатомії з’явилося опудала дитинчати тюленя Уедела отримане з Антиарктиди та опудало довгомордого тюленя.


Над виготовленням опудала дитинчати тюленя Уедела, чергового музейного експонату для нашого музею антомії, працює доцент Олексій Мельник


Доцент Олексій Мельник біля виготовленого ним чергового музейного експонату - опудало довгомордого тюленя

   2 червня доцент Олексій Мельник у нашому музеї анатомії виставив черговий виготовлений ним експонат – опудала койота. Матеріал для цього експонату надіслав зі Сполучених штатів Америки випускник нашого факультету 2001 року, співробітник Техаського університету (США) Роговський Артем Сергійович защо ми йому ЩИРО ВДЯЧНІ!!! Згодом з’явилися чергові скелети пінгвінів.

   А ми, в очікуванні студентів нового набору продовжуєм роботу над покращенням нашої матеріально технічної бази. 28 червня в нашому музеї з’явився скелет новонародженого лошати. Зазначимо, що виготовлення таких експонатів є надзвичайно складною і кропіткою справою. А далі були скелети єнота полоскуна, малайського ведмедя, африканського страуса, опудала риб і птахів. Дещо зроблено, дещо ще в роботі адже це досить складна і кропітка справа.

 

 

    Ми продовжуємо власними силами здійснювати деякі ремонтні роботи. Нажаль війна уповільнела роботу над художнім оформленням нашої кафедральної бібліотеки, але ми все одно працюємо і безмежно вдячні талановитій студентці факультету ветеринарної медицини Марії Тарасовій – нашій художниці!


Студентка Марія Тарасова та її чергова завершена робота для нашої кафедральної бібліотеки


Роботи студентки Марії Тарасової

   Як нам не складно, як і всім іншим, але ми працюємо над тим, що вміємо найкраще! І все заради того щоб наші студенти були найкращими фахівцями у своїй професії – професії лікаря ветеринарної медицини!

   Бажаємо як найшвидшої перемоги! Підтримуємо Збройні Сили України! Слава захисникам України! Слава Україні! Слава Університету!!

Олег МЕЛЬНИК, завідувач кафедри анатомії, гістології і
патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook