Максим Ємченко: управління інноваційною діяльністю - перехід на новий рівень

19 липня 2022 року

 

     Цьогорічна вступна кампанія особливо важлива. Вона показує, як не дивлячись на спроби ворога зламати дух націїї, наш народ має сміливість, незламну волю і бажання розвиватися і вчитися не дивлячись ні нащо.
     Сьогодні ми поспілкувалися з Максимом Ємченко, який наприкінці минулого року отримав ступінь магістра з управління інноваційною  діяльністю в нашому університеті, а вже в цьому році всупереч війні все одно вирішив продовжити навчання і намагається вступити до аспірантури
.


-   Максиме, чому Ви вирішили продовжити навчання?

 - По перше, це бажання отримати більше знань саме у НУБіП України, саме з цими викладачами, які ще в період навчання в магістратурі кожен раз дивували мене вмінням не шаблонно донести інформацію,  а мотивували отримувати  нові знання. Безумовно,  я впевнений у професіоналізмі кожного викладача, саме тому я вирішив спробувати свої сили і вступити до аспірантури. Мій майбутній науковий керівник д.е.н., професор  Витвицька Ольга Данилівна,  ще під час навчання в магістратурі на особистому прикладі показала, що наукова діяльність тісно пов’язана з практичною  і є дуже важливою для розвитку нашої країни.

-  По друге, я особисто завжди розумів, що людина має вчитися постійно.    Сучасний темп розвитку технологій зумовлює запит на вміння людини, швидко опановувати нові знання в дуже стислі терміни. Наш мозок має працювати, для цього людинна повинна постійно вдосконалювати свої вміння та отримувати нові знання. Саме така мотивація для мене  була коли я навчався у магістратурі.
Рішення подати документи до аспірантури було зумовлене бажанням зробити щось для нашої країни і допомогти людям. Особливо в цей складний час. Для цього потрібні зовсім інші знання, вихід  на новий рівень,  доєднатися до наукової спільноти і намагатися її зміцнити. Сподіваюсь в мене все вийде.

Чи обрали Ви вже тему для дослідження ?

-  Так, звісно. Відверто кажучи, тема обралась досить швидко та якось сама собою. Вона буде пов'язана з інноваційними методами відновлення підприємництва в східній частині України.  Я народився і виріс на Донбасі, бачив яким потенціалом володів цей регіон, як людським так і промисловим і завжди з болем дивився як на моїх очах закривали та знецінювали великі підприємства та виробництва.
Тоді я не знав, що таке інноваційні процеси,  як вони впливають і як їх впровадження може буквально відроджувати підприємство з попелу. Але саме зараз я відчуваю внутрішній запит, щоб  отримати фундаментально-прикладні знання, створити спільну наукову роботу, щоб після нашої перемоги спираючись та використовуючи сучасні наукові методи, практики та напрацювання, відбудувати і відродити весь потенціал мого рідного краю.
      Бо світло неодмінно має перемогти темряву,  а знання - це той самий ліхтар який до нього веде.
 
 
Щиро бажаємо Максиму та науковому керівнику наукових успіхів для процвітання нашої держави!
 
 
Катерина Обиход,
к.е.н, ст.викладач кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва,
член експертної групи ОПП "Управління інноваційною діяльністю"
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook