«SEB-2022»:ОСВІТА +БІЗНЕС=КОНКУРЕНТНОЗДАТНИЙ ВИПУСКНИК

21 липня 2022, 15:33
мтф

На базі НУБіП пройшов Всеукраїнський форум «SEB-2022» – співпраця науки, освіти і бізнесу для післявоєнного відродження країни». До його роботи долучилися біля 600 учасників – представники органів державної влади, бізнесу, наукових, освітніх і громадських організацій.
Представники кафедри транспортних технологій та засобів у АПК завідувач кафедри Савченко Лілія, професор Мацюк Вячеслав, та науково-педегогічні працівники, разом із представником компанії «Хегельман Транспорте» HR менеджером Аліною Міткалєвою прийняли очно участь у заході.Пандемія, восьмирічна війна з рф, нинішня російська агресія, економічні негаразди суттєво зашкодили університетській освіті, розбалансували підготовку кадрів, довели країну до економічного колапсу. Пережитих українцями випробувань вистачило б на кілька поколінь, але нам це доведеться переживати самим, брати на себе відповідальність і… працювати!

Але все потрібно робити розумно і вчасно: куди і як рухатися?
І стосовно цього очільник університету навів аналогію з дзеркалом, щоб, зазирнувши у нього, побачити наше майбутнє. А воно – в праці, поєднанні освіти, досліджень і бізнесу. Університети – професура і студентство – мусять рішуче оновлювати навчальний, дослідницький процеси, вдосконалювати практичну підготовку. Бізнес не повинен відставати від світу, мати добрі кадри. І тут наша співпраця здатна допомогти і всім нам, і нашій державі.

 


Жорстока війна, героїчне протистояння нашого народу вимагають від нас нової якості, життя все спресувало, пришвидшило, перекроїло.
Реальність диктує нам два невідкладні завдання: здобути Перемогу і відбудувати країну! Перше завдання – визначено Президентом, Урядом, це і участь в обороні, підготовка офіцерів… Друге – рішуче підвищення якості підготовки фахівців для АПК, харчової, продовольчої безпеки, інженерного, інформаційного супроводу економіки. Сучасна промислова революція, індустрія 4.0 вимагає поєднання технологій з фізичного, цифрового, біологічного світів.
Станіслав Ніколаєнко висловив переконання, що форум дасть старт діалогу бізнесу з освітніми закладами, суттєво поліпшить якість освітнього процесу, взаємодію університетів та роботодавців.
КАФЕДРА ТРАНСПОРТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЯКУЄ ЗА ПОСТІЙНУ ПІДТРИМКУ ТА СПІВРОБІТНИЦТВО ІЗ КАФЕДРОЮ КОМПАНІЮ-ПАРТНЕРА HEGELMANN TRANSPORTE GROUP в особі Загоркової Яни та генерального директора представництва в Україні Максима Добровольського в цей непростий час для всіх! ВІРИМО У НАШУ ПЕРЕМОГУ!

Лілія Савченко

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook