22-23 жовтня у м. Заліщиках відбувся науково-практичний семінар «Традиції та інновації в педагогічній діяльності»

30 жовтня 2014 року

 Директорам шкіл презентовано перспективи соціально-педагогічної освіти

     22-23 жовтня у м. Заліщиках Тернопільської області на базі відокремленого підрозділу університету «Заліщицький аграрний коледж ім.. Є. Храпливого» відбувся науково-практичний семінар «Традиції та інновації в педагогічній діяльності». У роботі семінару, окрім науково-педагогічних працівників НУБіП України, взяли участь заступники директорів з навчально-методичної роботи 35-ти шкіл  та методисти районного методичного кабінету відділу освіти Заліщицького району Тернопільської області.  
     Старший викладач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Оксана Лапа у власній доповіді «Соціально-педагогічна освіта – оптимальний шлях вирішення актуальних проблем українського соціуму» окреслила перспективи соціальної педагогіки як професійної діяльності на теренах сучасної України. За її словами, здобуття молодим поколінням професії соціального педагога є дуже своєчасним і актуальним. Адже соціально-педагогічної допомоги особливо потребують діти і молодь сільської місцевості. Потім було презентовано діяльність кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті НУБіП  України, її високий кадровий та методичний потенціал у підготовці майбутніх соціальних педагогів
     Після здобуття бакалаврського та магістерського ступеню соціального педагога випускники зможуть надавати соціально-педагогічну допомогу населенню України. Крім того, під час навчання викладачі кафедри приділяють величезну увагу специфіці практичної роботи з дітьми та молоддю сільського соціуму. Заступники загальноосвітніх шкіл з цікавістю сприйняли інформацію про можливості здобуття соціально-педагогічної освіти на базі кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті сільською молоддю Заліщицького району. Присутніх цікавила також організація навчально-виховної та спортивно-масової роботи зі студентами вишу.
      Всі учасники семінару із задоволенням отримали друковані інформаційні матеріали про діяльність педагогічного факультету та електронну презентацію навчально-методичної та виховної роботи кафедри. Учасники семінару також залишили контактні дані власних шкіл для проведення кафедрою дистанційної профорієнтаційної роботи. Сподіваємося, що наступного року кращі представники сільської молоді Заліщицького району поповнять ряди першокурсників – майбутніх соціальних педагогів нашого університету.
 
Оксана Лапа, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook