Волонтерка благодійної організації «Caritas Ukraine» планує вдосконалити свої знання і навички, навчаючись на спеціальності «Соціальна робота» гуманітарно-педагогічного факультету.

29 липня 2022 року
На спеціальність «Соціальна робота», як правило, приходять вступати дуже вмотивовані абітурієнти. Всі вони люблять людей, цінують комунікацію з ними і часто вже спробували себе в ролі тих, хто хоч раз допоміг ближньому – дитині, людині похилого віку, нужденному.
Волонтерство, доброта, толерантність, милосердя, благодійництво, меценатство – все це важливі складові не тільки професії майбутніх соціальних працівників, але й їхнього світогляду та способу життя. Часто це бажання допомогти іншому народжується після того, як людина сама потрапила в складні життєві обставини і їй хтось протягнув руку підтримки. Добро не забувається, воно має здатність множитись і поширюватись. Бо тому, хто вже пережив скрутні часи, хочеться віддячити людям і всесвіту.
Сьогодні ми знайомимось з людиною, яка пережила такий досвід. Вона вже давно займається волонтерством і хоче цього року вступити до НУБіП на спеціальність «Соціальна робота».
Ось що вона нам розповіла про себе: «Мене звуть  Діана Касьяненко, я волонтер та аніматор. Мій шлях розпочався з 2015 року, коли ми з батьками переїхали з Донецька до міста Слов’янськ. Там я потрапила до благодійної організації «CaritasUkraine», де чудові працівники допомогли мені психологічно оправитися після бойових дій у рідному місті. Через деякий час я пройшла курс «Волонтерства» та маю відповідний сертифікат.

Рік тому почала допомагати з різними майстер-класами для дітей та дорослих, іноді проводила їх особисто. Восени 2021 року мені запропонували пройти школу «Християнський аніматор» і я одразу погодилась.
У 2022 році війна знов прийшла до міста Слов’янськ, тож на даний час я проживаю у місті Запоріжжя і вже тут я продовжую свій шлях аніматора: разом з парафією «Матері Божої неустанної помочі» проводимо різні заняття для дітей, влаштовуємо їм свята, а в червні провели 6-ти денний табір для дітей від 6 до 14 років.

Я хочу вступити до НУБіП на кафедру «Соціальна робота», бо це моє життя – бути в постійному русі з дітьми та дорослими. Допомагаючи людям, ми отримуємо безцінну плату – їх посмішки та вдячні очі. Я вірю, що підтримка і добро, у такий важкий для нас час, зробить людей трохи добрішими і допоможуть їм зрозуміти, що вони не одні».
Побажаємо Діані наснаги в її добрих справах та успіху під час вступу на омріяну спеціальність!
 
Заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету,
Вадим ОВЧАРЕНКО 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook