Досвід навчання за кордоном у Вищій школі екології та менеджменту Варшави

1 серпня 2022 року

Доброго дня, мене звати Бончак Софія, я є студенткою 3го курсу факультету конструювання та дизайну, спеціальність будівництво та цивільна інженерія. Я хочу розповісти про досвід навчання за кордоном у Вищій школі екології та менеджменту Варшави.
Чому саме навчання за кордоном? Ще з 2020 року, коли вперше я побувала у Варшаві, я мріяла спробувати навчання та життя у Польщі. Після другого курсу навчання в НУБіП мені випала нагода навчатися по програмі ERASMUS+ у Вищій школі екології та менеджменту Варшави я не могла повірити своєму щастю.
За тиждень я оформила перші документи та незабаром подала на візу. Весь час мені допомагали з оформленням координатори з нашого вузу та з варшавського. І ось нарешті настав день „Х”, я полетіла до Варшави.  Весь час зі мною на зв‘язку були координатори й дівчинка Кінга «Erasmus budy».

 

Як відбулось знайомство з університетом? Першого жовтня всі студенти по обміну зустрілись у головному корпусі, нам провели екскурсію по університету, ми оглянули самі важливі місця нашого факультету і згодом продемонстрували гуртожитки. Після вдалого заселення та знайомством з сусідками ми вирушили до Старого міста. Культура Польщі дуже схожа на українську, тому мені було не важко адаптуватись до іншої країни, я легко знайшла мову з одногрупниками та викладачами.
Що можна розповісти стосовно навчання? За час перебування в Польщі я дізналась багато нового, порівняла навчання в НУБіП та WSEiZ. Навчання дещо різниться, оскільки, на відміну від навчання в Україні, де викладачі  приділяють багато уваги індивідуальній роботі зі студентами, тут багато матеріалу треба освоювати самостійно і європейська освіта виключно для тих хто бажає навчатися. В університеті використовувались сучасні технології в навчанні, мультимедійні лекційні зали, новітні лабораторії. Також слід зазначити, що всі студенти та викладачі суворо дотримувались карантинних вимог.
Також окрім навчання університет організовував багато екскурсій, ми подорожували по Польщі, де я мала змогу познайомитися з багатьма  студентами з різних країн світу. 
Хочу сказати красно дякую всім хто був долучений до такої насиченої подорожі! Я дуже рада, що навчаючись в НУБіП отримала змогу також отримувати освіту закордоном.

 

Софія Бончак
Студентка факультету конструювання та дизайну

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook