Злагодженість, організаційність та відповідальність – основні моменти початку навчального семестру

2 серпня 2022 року

 Початок навчального 2022-2023 року розпочинається в досить складних умовах під час воєнного стану. Для ефективної організації освітнього процесу потрібно щоб усі учасники даного процесу були організованими, проінформованими, націленими на отримання позитивного навчального результату. Особливо велику увагу в даний час потрібно приділити умовам, які забезпечують безпеку життя протягом всього періоду навчання та проживання на території студентського містечка.

2 серпня відбулась зустріч студентської групи (2 курс 3 група спеціальність «Екологія») разом з куратором групи, доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю Строкаль Вітою Петрівною. Темою для онлайн-зустрічі були організаційні особливості початку нового навчального року, поселення та проживання в гуртожитку, безпека та укриття в навчальних корпусах й гуртожитках. Проте початок нашого он-лайн засідання Віта Петрівна розпочала із згадування усіх позитивних моментів, які були протягом навчання на 1 курсі.

Важливим дискусійним питанням стало роз’яснення щодо графіку навчання та розкладу навчальних занять. Куратор групи зосередила нашу увагу на тому, що потрібно слідкувати за ситуацією в країні, оскільки графік може бути змінений. Проте запевнила, що в разі зміни графіка та розкладу занять, група буде повідомлена своєчасно.

Після надання куратором інформації про очне навчання, в студентів групи відразу виникло досить багато запитань. Перш за все, найбільш важливим було питання безпеки, а саме місцезнаходження укриттів та правила поведінки в умовах воєнного стану. У презентації куратор надала схему розміщення укриттів, а також озвучила умови їх облаштування. Ми чітко мали змогу на схемі розглянути всі  навчальні корпуса та гуртожитки у студентському містечку. Куратор групи, Віта Петрівна розповіла про основний план та організацію дій у разі повітряної тривоги під час навчання. Звернула увагу, що вся необхідна інформація також знаходиться на офіційних сторінках факультету, кафедри та університету в цілому.

 

Ще одним досить актуальним питанням було поселення та проживання в гуртожитку. Піс час нашої зустрічі у студентів групи виникли питання щодо терміну поселення, варіантів оплати за гуртожиток, умов проживання та безпеку. Тож Віта Петрівна дуже доступно відповіла на кожне запитання студента. Окремо була виділена тема процесу поселення: за яких умов, які документи варто мати в наявності.

 

Віта Петрівна вкінці зустрічі підсумувала, що дотримання усіх правил безпеки та слідкування всіх інструкцій під час «повітряної тривоги» - є надзвичайно важливим для збереження власного життя. Кожен студент може переглянути дану інформацію в спільній счат-групі. Підсумовуючи нашу спільну зустріч, варто зазначити що всі дуже засумували за справжнім студентським життям і разом з нетерпінням чекаємо зустрічі «face-to-face».

Дарина Мандрика

Влада Бровченко,

студенти 2 курсу 3 групи

 спеціальності 101 «Екологія»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook