Успішно завершено навчальні практики студентів першого курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»

3 серпня 2022, 11:02

            Не зважаючи на ситуацію в Україні, студенти першого курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів спеціальності “Технології виробництва та переробки продукції тваринництва” з 18 по 30 липня пройшли навчальну практику  з дисципліни “Розведення тварин” в дистанційному форматі.

Метою проведення даної практики є набуття теоретичних і практичних знань та навичок з розведення та селекції сільськогосподарських тварин.

Протягом двох тижнів студенти разом з керівником, доцентом кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Свириденко Наталією Петрівною, мали можливість переглянути відеоматеріали, провести активне обговорення,  виконати індивідуальні завдання та підготувати звіт. Жвавий інтерес та дискусію серед першокурсників викликали питання, що стосувалися характеристики  та біологічних особливостей основних порід сільськогосподарських тварин.

 

 

Слід зазначити, що студентам було дуже цікаво ознайомитися з діяльність провідних господарств України, що займаються розведенням різних видів тварин, таким як «Агросвіт», «Миронівський хлібопродукт», ТОВ «Агропрайм – Холдинг», «Нива Переяславщини», Козина фема «Zinka», «Кролікофф» та багато інших.

Кожен день був присвячений обговоренню питань розведення та селекції тварин різних видів.  На практиці також було розглянуто питання ідентифікації та реєстрації тварин в Україні, методи мічення тварин, класифікації різних типів конституції та особливостей оцінки екстер’єру тварин залежно від напряму продуктивності. Майбутні технологи також мали можливість самостійно вдома провести оцінку зовнішнього вигляду тварин, описати масті, вади та недоліки, індивідуальні особливості  домашніх улюбленців.

 

 

 

 

Також активна дискусія стосувалася спрямування селекційного процесу в різних галузях тваринництва та розведення тварин, які мають попит серед населення в сучасному світі, що викликало необхідність удосконалення продуктивності наявних порід і створення нових ліній і типів із використанням найкращого світового генофонду.

На закінчення, студенти представили підготовлені звіти про проходження навчальної практики та виявили великий інтерес до подальшого  вивчення даної дисципліни.

Знаходячись вдома, вони не втратили можливості доглядати та знаходити спільну мову з тваринами, практика пройшла не даремно. Кожен, зміг більше зрозуміти, в якій галузі тваринництва він хотів би працювати.

Загалом студенти відмічають, що хоча практичне навчання в умовах військового стану і відбувається в дистанційному форматі, однак є необхідним і важливим процесом з набуття фахових компетенції майбутніх технологів, отримання неоціненного досвіду та великої кількості позитивних емоцій.

 

 

Студенти 1групи 1 курсу
спеціальність ТВППТ
Катерина Шепета
Аліна Дражевська
Щербакова Марія

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook