Всеукраїнська науково-практична конференція «Безпілотні технології в рослинництві»

9 серпня 2022 року
ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ НАУКИ, ОСВІТИ, АГРОБІЗНЕСУ І БІЗНЕС-АНАЛІТИКИ, СТУДЕНТИ!
9 серпня 2022 року о 1100 в аудиторії 36 навчального корпусу №2 розпочне роботу
Всеукраїнська науково-практична конференція
«Безпілотні технології в рослинництві»,
яка дає Вам можливість доторкнутись до нового витку розвитку агробізнесу, а саме проникнення кейсу работотехніки в рослинництво завдяки лідеру у сфері використання дронів в Україні – компанії DroneUA, метою якої є реалізація освітньо-практичного проєкту «Академія інновацій» (детальна інформація, Коментар від DroneUA).
Учасники від агробізнесу: DroneUA, AgriLab, Агрейн, СМІ: Латифундист, Aggeek, АгроПортал, АгроТаймс, Пропозиція, Зерно, Агравері
ПРОГРАМА ЗАХОДУ
Час:
Тема
Доповідач
11:00-11:10
Привітання і вступне слово організаторів.
 
 
Станіслав Ніколаєнко, Ректор Національного університету біоресурсів та природокористування
11:10-11:20
Агрохімсервіс в умовах обмеження ресурсів
Анатолій Бикін,
Завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна
 
11:20-11:30
 
АКАДЕМІЯ ІННОВАЦІЙ – освітньо-практичний проект DroneUA
Февзі Аметов,
Співзасновник компанії DroneUA, офіційного дистриб’ютора XAG в Україні
11:30-11:45
Урочисте відкриття «Лабораторії безпілотних рішень» (презентація лабораторії та обладнання)
11:45-12:15
Прес- мітинг «Сучасні тренди роботизованих рішень в Україні» («Лабораторії безпілотних рішень»)
12:25-12:35
Моніторинг у сучасному рослинництві
Ярослав Бойко,
Співвласник компанії AgriLab
12:35-12:45
Моніторинг у точному землеробстві
Оксана Тонха,
Декан агробіологічного факультету
12:45-12:55
Спеціалізовані добрива в безпілотних технологіях
Ігор Бордюжа,
Завідувач навчальної лабораторії «Методів агрохімічних досліджень та програмування врожаю сільськогосподарських культур»
12:55-13:05
Технологічні ризики використання добрив у рослинництві
Ніна Бикіна,
Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна
13:10-13:20
Функціональна діагностика в системі безпілотних технологій
Надія Бордюжа,
Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна
13:20-13:30
Агрохімічне обгрунтування фоліарного внесення агропрепаратів аутсопсингу
Олег Грищенко,
Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна
 
детальна інформація
   АКАДЕМІЯ ІННОВАЦІЙ – освітньо-практичний проєкт, який реалізовується за підтримки бренду XAG, в рамках Меморандуму про співпрацю компанії DroneUA та Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Мета проєкту: підвищити якість підготовки фахівців шляхом доступу до передових роботизованих технологій та екосистемних рішень для сільського господарства.
   Проєкт реалізовується на базі Кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна та включає тісну співпрацю бізнесу та університету в процесі:
-          розробки профільних навчальних програм та курсів, які базуються на технологіях використання дронів та роботизованої техніки в агро;
-          проведення експертами бізнесу практичних занять, презентацій та демонстрацій;
-          забезпечення доступу студентів до робототехніки;
-          проведення спільних наукових досліджень.
   АКАДЕМІЯ ІННОВАЦІЙ XAG це сучасна лабораторія агробіологічного факультету, яка комплектується дронами-обприскувачами та супутніми інноваційними рішеннями бренду XAG з метою забезпечення практичної бази підготовки дипломованих фахівців.
Першим етапом стає відкриття «Лабораторії безпілотних технологій», на базі якої студенти навчатимуться та практично опановуватимуть технологію дронів-обприскувачів.
   В перспективі ця лабораторія трансформується в «Лабораторія роботизованих рішеннях для агробізнесу».
  Вже в наближеній перспективі спеціалізовані інноваційні лабораторії сформують «Центр інноваційних рішень» університету. В 2020 році на базі університету відкрито Лабораторію точного землеробства за підтримки компанії AgriLab, на базі якої розпочалося навчання спеціалістів агробіологічного факультету за новою спеціальністю  «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві».
   Коментар від DroneUA: «Лабораторія безпілотних технологій», а в перспективі «Лабораторія роботизованих рішень для агробізнесу» – фактично це той локальний осередок, на базі якого студенти зможуть в процесі навчання ознайомлюватися з передовими рішення в робототехніці для агробізнесу від лідера ринку бренду XAG. Як бізнес, ми розуміємо, що дипломовані фахівці будуть надзвичайно затребувані і це актуально вже сьогодні. Якщо говорити про останній досягнення: в Тернополі сформовано найбільший флот дронів-обприскувачів на території Європи – 118 дронів, 59 мобільних бригад, 120 робочих місць на позицію тільки пілотів дронів-обприскувачів, але цим компанія не обмежується. І це лише один із кейсів. Таких сервісних компаній більшатиме: щорічний приріст ринку в 4-5 разів. Робототехніка стане основою агровиробництва, а відтак – фахівці, які мають практичну і теоретичну базу зі студентських лав – будуть високо затребуваними.
   Тут також варто враховувати, що бренд XAG, офіційним дистриб’ютором якого в Україні є компанія DroneUA, це більше ніж дрони-обприскувачі. Компанія вже зараз має стратегію на 100 років вперед. XAG працює над створенням екосистему інноваційних цифрових рішень, де робототехніка – це один із елементів, який має спростити фізичну працю людини на полях. Наголошуємо, що «роботи» – це сервісна історія, яка «не виключає» людини з ланцюга виробництва, а посилює її, спрощує управління, підвищує ефективність, раціональність використання ресурсів. І останнє дуже і дуже важливо. Як приклад – вода. Ще донедавна її не рахували. Вона просто була. Однак кліматичні зміни вже зараз змушують задуматися над раціональними використанням. Дрони-обприскувачі – це 95% економії води, 90% економії пального, - 30% економії пестицидів.
   Тому, говорячи про «Академію інновацій
XAG» - ми говоримо про співпрацю в довгострокову перспективу, яка дасть змогу закріпити кардинально інноваційні підходи в сільському господарстві».
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook