Підготовка до нового навчального року – в полі зору наради зі студентами та науково-педагогічними працівниками ННІ неперервної освіти і туризму

4 серпня 2022 року

 

До початку нового 2022-2023 навчального року залишилося менш як два тижні. І його формат в умовах воєнного стану протягом останнього місяця безупинно обговорювався в студентському і викладацькому колективах ННІ неперервної освіти і туризму, зокрема, і в НУБіП України в цілому. 
У ННІ неперервної освіти і туризму відбулися чергові дві наради. Зокрема, на одній із них – з науково-педагогічним колективом – в.о. директора Іван Гриценко зосередив увагу на низці питань, серед яких виділив якісну підготовку здобувачів в умовах воєнного стану, оновлення навчально-методичних матеріалів й електронних навчальних курсів, ефективності профорієнтаційної роботи НПП та перебігу вступної кампанії-2022. Також у діалозі із учасниками наради Іван Гриценко наголосив на важливій ролі якісного практичного навчання бакалаврів і магістрів.
  
Заступник директора з навчальної і виховної роботи Тереза Микицей поінформувала учасників наради про графік навчального процесу та розклад навчальних занять. Порушувались питання належної організації дистанційного та аудиторного навчання під час воєнних дій, ефективності комунікаційної роботи кураторів зі студентами своїх груп, постійного моніторингу щодо місць перебування здобувачів, проведення з ними інформаційно-роз’яснювальної роботи в умовах воєнного стану в Україні та діючих обмежувальних протиепідемічних заходів. Під час наради йшлося також про те, що нинішній режим навчального процесу має бути орієнтованим, певною мірою, на психологічну допомогу: мотивувати студентів до навчання й відволікаючи тим самим від тривожних думок, підтримувати, додавати віру у перемогу. Дирекцією ННІ особливо акцентовано увагу наукового-педагогічних працівників на необхідності посилення відповідальної поведінки, консолідації та злагодженості роботи колективу у критично важливий час!
Друга зустріч зі здобувачами денної форми навчання спеціальностей «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент» (освітня програма «Управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом») також була присвячена початку навчального процесу в умовах війни. Зокрема, в.о. директора ННІ Іван Гриценко у зверненні до студентів зазначив, що попри умови війни – навчання тривало і триватиме, а їхня головна місія – продовжувати виконувати свою основну діяльність: навчатися, щоб стати висококваліфікованими та конкурентоздатними професіоналами, відповідальними та соціально зрілими особистостями, здатними забезпечити розвиток й процвітання України.
 
 
Заступник директора Тереза Микицей проінформувала про початок дистанційного навчання з 15 серпня для студентів 2-х – 3-х курсів бакалаврату та магістрів другого року навчання. До відома студентів було доведено інформацію щодо розкладу занять, поселення у гуртожитки та переліку необхідних для цього документів. Обговорювались питання дотримання правил поведінки студентами в умовах воєнного стану та в умовах зростаючої небезпеки поширення коронавірусної інфекції в Україні. Т. Микицей закликала студентів психологічно підтримувати один одного, особливо відповідально поставитись до виконання вимог навчального процесу, відвідування занять, а у випадках неможливості їх відвідування через поважні причини своєчасно інформувати кураторів, дирекцію ННІ. У студентів також виникало чимало запитань, серед яких – відновлення очного навчання залежно від безпекової ситуації в країні.
До здобувачів звернулась Валентина Бандура – доцент кафедри готельної ресторанної справи та туризму. Вона наголосила на унікальних можливостях здобувачів в НУБіП України отримати сучасну освіту, яка дозволить їм працевлаштуватись у провідних національних та міжнародних компаніях, як це вже зробили випускники, а також студенти, які наразі перебувають в різних куточках України та за кордоном й суміщають навчання і роботу за фахом.
Загалом, головними меседжами дирекції ННІ неперервної освіти і туризму на обох нарадах – з науково-педагогічним колективом та зі здобувачами денної форми навчання – стало наступне: «Розпочинаючи новий навчальний рік, ми повинні пам’ятати, що маємо особливу відповідальність перед тими, хто поклав своє життя за Україну, хто продовжує боронити її незалежність і забезпечує нам можливість продовжувати навчатися та працювати. Наш внесок у якнайшвидшу перемогу – це  вчити і вчитися.  Все є і буде Україна!»
 
Тереза Микицей,
заступник директора
з навчальної і виховної роботи
ННІ неперервної освіти і туризму
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook