Абітурієнти обирають економічний факультет

14 серпня 2022 року

Наступає досить важливий момент в житті кожної молодої людини, коли потрібно визначити своє професійне майбутнє. Такий вибір доволі відповідальний, а відтак і складний. Своїми враженнями з цього приводу ділиться абітурієнт Чирка Максим Ігорович, який впевнено обрав економічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю 051 Економіка на бакалаврський освітній програмі «Економіка підприємства». 

 

Балан О.Д.: Максиме, яким чином Ви обирали заклад вищої освіти?

 

Чирка М.І.: Про університет я дізнався від своїх знайомих і на сайті отримав досить повну інформацію про організацію навчального процесу, перелік пропонованих спеціальностей та багато іншого. З проміж інших вузів мій вибір зупинився саме тут через ряд причин: по-перше, університет державний, має статус національного; по-друге, пропонується ступенева освіта яка є для мене актуальною, з можливістю отримання паралельно другої вищої освіти та отримати додаткову спеціальність на військовій кафедрі; по-третє, в університеті можна взяти участь у різних міжнародних програмах та виробничих практиках за кордоном; по-четверте, зручне, компактне розташування навчальних корпусів та гуртожитків; по-п’яте, цікаве студентське самоврядування та можливість самореалізації в різних аспектах (секції, гуртки, спорт); по-шосте, в університеті всі дисципліни адаптовані до дистанційної форми вивчення на навчальній платформі, що в сучасних умовах невизначеності є важливим елементом; і нарешті найголовніше – перспективи працевлаштування по завершенні навчання.
 
 
Балан О.Д.: Чому свій вибір зупинили саме на спеціальності 051Економіка?
 
Чирка М.І.: Справа в тому, що я зараз вже маю диплом молодшого спеціаліста за фахом електрика і невеликий досвід практичної роботи. Але роботодавці сьогодні хочуть бачити на своєму підприємстві не лише фахового технолога – але й розуміння від всіх працівників у кінцевих економічних результатах роботи. Будь-який вид діяльності передбачає отримання прибутку, тому на мою думку саме обрана спеціальність дасть мені можливість навчитися як правильно збирати необхідні дані, якими методиками потрібно користуватися для їх аналізу і на основі проведеного аналізу формувати висновки чи пропозиції виробництву. Економіка це найбільш універсальна спеціальність яка в майбутньому допоможе мені більш повно реалізувати себе чи, можливо, створити власний бізнес. Звичайно, влаштовує і той факт, що для навчання пропонується гуртожиток який знаходиться поруч з навчальними корпусами.
 
 
Балан О.Д.: Які б захоплення, крім навчання Ви хотіли б реалізувати у нашому університеті?
 
Чирка М.І.: Поки що про це не думав поглиблено, я ж поки що абітурієнт – тому потрібно стати повноцінним студентом. Загалом, як найперше – хочу щоб швидше ми вибороли перемогу для всієї України. А надалі в університеті пропонується ціла низка різних варіантів. Можливо єдиноборства, художні гуртки (малювання) - це те чим я займався і гадаю вдосконалюватися в подальшому. Вибір дозвілля досить великий – то ж це буде наступний вибір. Поки що мій вибір НУБіП України та економіка а надалі подивимось.
 
 
 
Інтерв’ю у абітурієнта Чирки Максима брав
к.е.н., доцент Балан О.Д.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook