Вчена рада факультету тваринництва та водних біоресурсів: рухаємося тільки вперед

16 серпня 2022 року

     12 серпня у розширеному очно-дистанційному форматі відбулося засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів. На зібрання, як представник ректорату, завітала учений секретар університету Оксана Барановська.

    Незважаючи на тяжку ситуацію в країні вчена рада розпочалася з приємної події – привітання Віри Салганської, старшого лаборанта кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві з присудженням їй звання ‟Заслужений працівник НУБіП України”.

 

     Потому колектив заслухав доповідь декана Руслана Кононенка щодо основних пунктів життєдіяльності факультету у 2021‒2022 навчальному році та окреслив нові завдання та виклики на 2022‒2023 навчальний рік. Він зазначив що колектив факультету постійно працює на підвищення рівня навчальної, навчально-методичної, інноваційної, виховної роботи, покращення матеріально-технічного забезпечення кафедр, навчальних та наукових лабораторій, міжнародної діяльності. Так, введено в дію оновлену навчальну лабораторію технології кормів та кормових добавок; розпочато ремонтні роботи в навчальній лабораторії оцінки якості м’яса; продовжуються ремонтні роботи в навчально-науковій лабораторії технологій виробництва продукції птахівництва; розпочато підготовку до ремонтних робіт в проблемній лабораторії кормів та кормових добавок; проведено капітальний ремонт 14 кімнат в гуртожитку № 11 та триває ще у 8 кімнатах. Основну увагу Руслан Володимирович звернув на надзвичайно складні умови в яких проходить вступна компанія. На завершення свого виступу Він зазначив, що кожен науково-педагогічний працівник повинен розуміти, що його професія пов’язана із постійним самовдосконаленням, навчанням протягом усього життя, кожен повинен бути професіоналом своєї справи, пишатися своєю роботою.

    В обговоренні доповіді взяли участь завідувачі кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Сергій Рубан і кафедри гідробіології та іхтіології Наталія Рудик-Леуська, голова профспілкової організації факультету Тетяна Антонюк і голова ради аспірантів факультету Михайло Матвєєв, які підтримали та схвалили доповідь декана.

    Оксана Барановська у своєму виступі наголосила на неухильному дотриманні правил поведінки в умовах воєнного стану та санітарно-епідеміологічних норм на території університету. Крім цього, вона зупинилася на необхідності співпраці з іншими факультетами для виконання спільних наукових та навчальних проєктів, на активізації міжнародної співпраці, а також на посиленні співпраці з бізнесом, установами та організаціями. В кінці вона побажала колективу не зупинятися на досягнутому і незважаючи на виклики сьогодення рухатися в перед.

    Про план наукової роботи факультету на 2022‒2023 навчальний рік доповів директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Чумаченко.

    Потому члени вченої ради обговорили та затвердили план роботи вченої ради факультету на наступний навчальний рік, який був представлений секретарем ради Людмилою Зламанюк.

   На останок декан факультету Руслан Кононенко наголосив, що найближчі роки колективу факультету доведеться перелаштовуватися до вимог сучасності. Ми не маємо права сидіти склавши руки і чекати чогось. Факультет має розвиватися і рухатися вперед незважаючи на виклики, які нам ставляться часом.

Людмила Зламанюк,
секретар вченої ради факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook