З майбутнім України про майбутнє України: зустрічі зі студентами напередодні Дня Незалежності

20 серпня 2022 року
НУБіП України

Перший тиждень очного навчання виявився для третьокурсників багатим на події: повернення до авдиторій після тривалої перерви, нові реалії навчання, інструктажі з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану, зустрічі з однокурсниками, викладачами та керівництвом факультету й університету.

А наприкінці тижня, 19 серпня, на студентів чекала ще одна подія – в зеленому екокласі відбулася жива зустріч майбутніх журналістів і психологів із віцепрем'єр-міністром України з гуманітарних питань (2005), заступником голови Верховної Ради України (2007-2012), головою наглядової ради НУБіП України Миколою Томенком. Уже не вперше (і точно не востаннє!) студенти-гуманітарії мають нагоду поспілкуватися наживо з видатними особистостями. І, можливо, не всі запам’ятають регалії шановного гостя, але щирість, переконливість, небайдужість цієї авторитетної людини залишаться у пам’яті надовго.

Ця зустріч стала першою у низці заходів до Дня Незалежності України. Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька радо привітала присутніх і звернула увагу на важливість і переваги живого спілкування, які зараз ми маємо використовувати повною мірою.

І всі учасники мали змогу у цьому переконатися, адже зустрічі з Миколою Володимировичем завжди є цікавими, змістовними, насиченими, яскравими. Справжній патріотизм – це не слова, а вчинки, дії, спосіб життя, переживання своєї приналежності до країни і свого громадянства, мови, традицій. Але це і вивчення історії, дослідження фактів, об’єктивність і неупередженість.

Микола Томенко поділився власними роздумами щодо відновлення Української державності. Студенти дізналися цікаві й маловідомі факти з історії України від часів Русі-України до сьогодення, проводили паралелі між українською та іншими культурами, а наприкінці зустрічі поставили чимало питань. Крім відповідей, студенти отримали заряд мотивації та провели час в атмосфері живого спілкування.

Виборювати й відстоювати незалежність можна різними способами: зі зброєю в руках на передовій, або Конституцією, або знаннями й історичними фактами, або мовою, якою ми спілкуємося, виконанням своїх обов’язків перед суспільством – захищати, працювати, навчатися.
Вдячні за організацію таких зустрічей, які надихають і переконують: «Все буде Україна!». Разом до Перемоги!

Анна Гамениця, Анастасія Балуда,
студентки 3 курсу спеціальності «Журналістика»
фото: Катерина Кармазіна


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook