Найкраще навчання – очне!

21 серпня 2022 року
НУБіП України

Ось і минув наш перший тиждень навчання, на який ми так довго усі чекали. А субота видалась напрочуд насиченою. Ми продовжили опановувати навчальні дисципліни в одному із привітних екокласів, що розташовані на території унікального Ботанічного саду НУБіП України. Саме тут, у затишній аудиторії піввікових велетнів, відбулася зустріч третьокурсників-журналістів із завідувачкою кафедри Наталією Кострицею, наставницями практики Вікторією Бишовець та Анною Федоришиною та спеціалістами з телеканалу «Чорноморська ТРК» Михайлом Комінком та Юрієм Нестеровим.

Лейтмотивом сьогоднішнього дня звучали слова п. Михайла: «Мета наших практичних зустрічей – це не просто знайомство з технічними засобами (камерами, цифровими диктофонами, фотоапаратами), це складна і цікава робота зі світлом. А медіалабораторія надає такі базові знання. Ми будемо вчитися переборювати самих себе, навчатимемось долати страхи перед камерою. Ми пізнаватимемо таїну першого інтерв’ю і на все життя запам’ятаємо, яким воно було».

Ну а потім усі поринули вибудовувати перспективу, розробляючи наш план дій на майбутні п’ять тижнів: як працювати зі звуком, які особливості світла та як уміло його застосовувати, як опанувати техніку мовлення тощо.

 

До буднів журналістської праці і невимушеної розмови несподівано для всіх нас долучилася і наша майбутня колега, а сьогодні ще абітурієнтка Катерина Рудкова, сьогорічна випускниця київської гімназії «Троєщина», яка виявила бажання дізнатись про майбутній фах із середини, а відтак мала змогу поринути у будні студентського навчання хоч на кілька годин.

Ми запросили Катерину також до медіалабораторії, де кожен має змогу спробувати себе у кадрі. Сьогодні така нагода випала Миколі Бондаренку, який був у кадрі телеканалу «Свій НУБІП». Між іншим, на каналі ви зможете побачити інтерв’ю з нашою абітурієнткою. Тож запрошуємо переглянути попередні випуски, ставити вподобайки та лишати коментарі: https://youtube.com/channel/UCV90K9lsVh1pAAoO9YHqUMw

На часі продовжує роботу приймальна комісія НУБіП України. І хто ще не визначився, хто у пошуках майбутнього фаху – ми широко відкриваємо двері наших авдиторій, запрошуємо до новітньої медіалабораторії та центрів, і, звичайно, відкриваємо наші серця, аби ви переконалися, що журналісти тримають руку на пульсі, що завжди у вирі подій. Гайда до нас!

 

 Лілія Кузьменко та Аліна Войтенко, студентки 3 курсу спеціальності "Журналістика"
Фото Катерини Кармазіної та Євангеліни Мусіч
Наставник Ірина Вакулик
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook