Очне навчання – це внесок у Перемогу над агресором

29 серпня 2022 року
   Повномасштабна війна, що триває вже пів року в нашій державі, позначилася на всіх українцях. Небезпечні умови впливають на настрої наших громадян, змінюючи якість їхнього життя. Водночас психологи зазначають: стійкість тилу, потенціал населення – не менш важливі чинники для перемоги, ніж сміливість і відвага військовиків на лінії фронту.

    Психологічні атаки ворога найбільше впливають на ідентичність людини, перед кожним зараз гостро й неодноразово постає питання: «де моє місце в цих страшних подіях?», «що робити в цьому лихолітті». Перед майбутніми психологами – третьокурсниками гуманітарно-педагогічного факультету – теж зринають ці виклики. Однак вони сміливо їх приймають, розуміючи важливість своєї професії у відновленні України в повоєнний час.
   Здобувачі освітньої програми «Психологія» твердо переконані: очне навчання – це теж супротив ворогові. Повернувшись в авдиторії, вона мають нагоду безпосереднього спілкування з викладачами-професіоналами. Жива взаємодія сприяє опануванню складної теорії, формуванню професійно значущих умінь та навичок студентів.

   Самі третьокурсники наголошують: очне навчання – це можливість на всі сто відсотків зануритися в академічну науку, адже освітній простір університету надихає, сприяє самоорганізації, створює умови для групової взаємодії. Вони вже з власного досвіду знають: жива дискусія, активний обмін думками мотивують до саморозвитку, самовдосконалення.
   Безпосереднє спілкування – це та сфера, у якій студенти надають одне дному психологічну підтримку. Звичайно, зараджувати одногрупникові можна й онлайн, проте ніщо так не зцілює як саме відчуття присутності близької людини: тепло потиску її руки, підтримка в її погляді. Такий взаємообмін сприяє розвитку життєстійкості. Це дає студентам змогу усвідомити свої сили, наполегливо здійснювати свій професійний поступ, адже скоро вони долучаться до кола психологів, на яких очікують військовики, медики освітяни, усі ті, хто потребують підтримки, а також майбутнє України – діти.
   Сумлінне навчання, натхненна праця – це наш внесок у перемогу України!


Людмила Омельченко,
доцент кафедри психології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook