Хочемо вміти: суботні практичні заняття журналістів у медіалабораторії

29 серпня 2022 року

 Студенти спеціальності «Журналістика» живуть під гаслом «Сarpe diem – Лови мить!». Тому й можливостями очного навчання намагаються скористатися повною мірою. В суботу, 27 серпня, відбулося чергове практичне заняття в медіалабораторії, де третьокурсники мали змогу набути практичних навичок, як поводитися в кадрі, ставити тембр, голос, інтонацію та багато іншого.

Процесом керувала неперевершена майстриня цієї справи Тетяна Цимбал. Ми отримали завдання розповісти в кадрі про «своє 24 лютого», ніби у прямому ефірі, й кожен зміг спробувати себе в ролі ведучого і не тільки.

А професіонал Юрій Несторов почав нас знайомити з особливостями операторської майстерності, тому ми мали змогу ще й знімати одне одного.

Студенти поставилися до завдання дуже відповідально та кожен в кадрі «виклався на всі 100»! А далі на нас чекав аналіз нашої роботи,  Тетяна Василівна приділила увагу кожному та вказала на всі помилки, над якими нам ще треба працювати, адже немає меж досконалості, особливо в професії журналіста.

Тетяна Цимбал поділилася слушними порадами й для майбутніх вступників, що можуть прочитати цей допис: «Якщо ви відчуваєте внутрішню потребу спілкуватися з людьми, відчуваєте свою причетність та не залишаєтесь байдужими до всього того, що відбувається навколо, то ви можете спробувати стати журналістом. Сьогоднішня журналістська професія – це суспільно-політична діяльність, яка базується на технічних засобах. Якщо ви відчуваєте цю внутрішню необхідність – це ваш шлях. Після цього починається велика праця, тому що є різні жанри журналістики: теле-, радіо-, онлайн-журналістика тощо. І щоб не заблукати в цьому різноманітті, треба спочатку розібратися в собі. Звісно, вам допоможуть люди, які зустрінуть вас в НУБіП на кафедрі журналістики та мовної комунікації. А потім на вас чекає великий і дуже захопливий шлях. Життя журналіста надзвичайно різноманітне та дає шанс бути у вирі подій, аналізувати їх, спілкуватися з різними особистостями».

Наприкінці занять ми отримали завдання на наступну "практичну" суботу, яку чекатимемо з нетерпінням. Продовжуємо навчатися активно та продуктивно. Бо журналіст – це робота не лише в будні за графіком, це робота 24/7 щодня! Якщо ти з нами однієї думки – приєднуйся! Спеціальність "Журналістика", гуманітарно-педагогічний факультетНУБіП України.

 

Анна Гамениця, Анастасія Балуда, студентки групи Журн-20001б, 
наставник Олена Балалаєва

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook