23 серпня - День державного прапора України

23 серпня 2022, 21:35
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД
 
Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю,
народ - нацією, країна - державою.
 
Такими словами Михайла Грушевського почалась зустріч доцента кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Піскунової Лариси Едуардівни з студентами 4 курсу 3 групи за спеціальністю Екологія.
Після привітального слова, щодо Дня державного прапору, куратор Піскунова Л.Е. не втрималась, щоб не перевірити знання студентів, щодо історії нашого стягу і була приємно вражена, адже більшість, навипередки, почали відповідати, що синьо-жовтий прапор із червоним хрестом посередині з'являється у 1803-му році як прапор Чорноморського козацького війська. Сучасний синьо-жовтий прапор був уперше публічно зафіксований 25 червня 1848 року у Львові, який українці Королівства Галичини й Володимирії вивісили над Львівською ратушею як національний прапор.
 
 
А уже у 1991 року, після розвалу СРСР, цей прапор де-факто використовувався як державний стяг незалежної України18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України юридично закріпила за синьо-жовтим біколором статус офіційного прапора країни. 23 серпня в Україні щорічно відзначають День державного прапора.
 
 
 
У деяких відповідях були незначні помилки, і те тільки у днях.
Після історичного екскурсу, студенти розповіли своє бачення святкування Дня прапору, зазначивши, що це вже , як традиція, вивішувати на будинку, балконі чи вікні жовто-блакитне знамено, а після 24 лютого, наш прапор набув стільки величності, гордості та шанування по всьому світу!!! Ще раз студенти, які деякий час знаходились за кордоном, наголосили, з якою гордістю вони дивились на центральні вулиці Польщі, Чехії Німеччини, на будинках яких майоріли наші прапори.
 
Лариса ПІСКУНОВА,
доцент кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності
 
 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook