Ольга Кащенко: «Філологія (Німецька мова) у НУБіП України – мій перший і єдиний пріоритет

26 серпня 2022 року

   20 серпня до Національного університету біоресурсів і природокористування України завітала сім’я Кащенків, адже у цей день до приймальної комісії подала документи Ольга Кащенко. Так склалось, що майбутня студентка ще під час процедури оформлення документів познайомилась із деканом гуманітарно-педагогічного факультету Інною Савицькою. Ось що розповідає Оля про себе, свій вибір, плани і мрії.

   Упродовж останніх кількох місяців я мала змогу ознайомитись з інформацією про провідні університети країни. Серед усього різноманіття вищих навчальних закладів обрала саме НУБіП. Цей вибір має декілька передумов.
  По-перше, професорсько-викладацький колектив заслуговує неабиякої уваги, викликає пошану та довіру. Викладачі саме цього університету є беззаперечними фахівцями, які реформують нашу країну. Переконана, що лише навчаючись у найкращих, зможу стати компетентним фахівцем й працюватиму на благо своєї держави.
   По-друге, особисто для мене важливими є відгуки студентів. Від своїх знайомих чула лише позитивні рекомендації й могла особисто переконатися в якості як практичних навичок, так і теоретичних знань здобувачів освіти.
   По-третє, організація студентського життя також є важливим аспектом для вибору університету. Знаю, що саме в НУБіП воно дійсно цікаве, незабутнє та багатовекторне. Саме це дозволяє кожному розвивати не лише свої професійні навички, а й соціалізуватись, працювати в команді, формувати й розширювати світогляд.

   Ще задовго до закінчення спеціалізованої школи №115 ім. І. Огієнка у місті Києві я визначилася з пріоритетним спрямуванням, а саме – філологією. Любов до мов мені прищепили батьки й вже з раннього дитинства я почала вивчати англійську, а згодом і німецьку мови. Саме остання для мене виявилась цікавішою й легшою. Зважаючи на це, усі свої сили спрямувала на здобуття ґрунтовних знань з таких предметів: українська та іноземна мови, зарубіжна література, історія України та природничі науки. Неодноразово брала участь в олімпіадах з німецької мови та виборювала першість.

   Упевнена, що кваліфікований фахівець будь-якої галузі повинен бути всебічно розвиненим, саме тому кілька років була старостою класу й активною членкинею шкільного самоврядування. Саме ця діяльність допомогла мені розвинути навички комунікабельності та вміння розподіляти свій час. Окрім цього, завжди вела активний спосіб життя. Представляла рідну школу на змаганнях, займалась танцями й кінним спортом. Переконана, що набуті вміння стануть у пригоді в студентському житті й будуть моєю якісною перевагою серед інших студентів.
Обравши цю спеціальність, розумію, які труднощі мене спіткатимуть, але, зважаючи на внутрішню мотивацію, усе це не лякає мене. Впевнена, що знання мов – це ключ до багатьох зачинених дверей. У майбутньому зможу працювати перекладачем або передаватиму свої знання іншим. Сьогодні як ніколи актуальною є комунікація із міжнародними політиками, лідерами думок та громадянами різних країн, тому, опанувавши мови, зможу бути корисною державі й суспільству.

   Отже, бажання навчатися саме у Національному університеті біоресурсів і природокористування України є обдуманим та беззаперечним. Отримавши диплом бакалавра, планую одразу почати свою професійну діяльність, щоб застосувати набуті знання на практиці. Як казав Вінстон Черчилль: «Удосконалення – це зміни, бути досконалим – означає змінюватися постійно». Саме тому переконана, що продовжу навчання на магістратурі.

   Раді вітати у наших лавах таку вмотивовану й цілеспрямовану студентку! Бажаємо реалізації усіх планів і мрій!

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook