Початок навчального семестру на кафедрі генетики, розведення та біотехнології тварин

3 вересня 2022, 18:18

           З початком нового навчального семестру науково-педагогічні працівники кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин забезпечують викладання дисциплін для студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів та ветеринарної медицини в змішаному форматі.

Заняття проводяться з дотриманням правил безпеки передбачених умовами воєнного стану, на початку навчання всіх студентів ознайомили зі схемою евакуації під час сигналів повітряної тривоги. Слід відмітити позитивне відношення студентів до до проведенння занять в аудиторіях, після тривалого карантину всі присутні були раді знову бачити один одного.

Особливо відповідально вони поставилися до відвідування лабораторних занять. Так, студенти 3 курсу спеціальності ТВППТ разом з доцентом кафедри Себою Миколою Васильовичем та асистентом Хоменко Мариною Олександрівною в спеціально обладнаній аудиторії вивчають дисципліну «Біотехнологія тварин», заняття викликали великий інтерес та жваву дискусію серед слухачів щодо способів отримання статевих клітин від плідників сільськогосподарських тварин. За допомогою мікроскопа студенти спробували самостійно оцінити якість сперми отриманої від плідників різних видів.

 

 

 

 

Студенти 2 курсу спеціальності Водні біоресурси та аквакультура теж мають можливість розпочати вивчення спеціальних дисциплін очно, заняття з дисципліни «Генетика риб» відбуваються в аудиторіях центру водних біоресурсів.

Студенти 2 курсу факультету ветеринарної медицини відвідують заняття з дисципліни «Основи розведення тварин» в он-лайн форматі. Перші заняття в цьому семестрі з доцентами кафедри Литвиненко Тамарою Валентинівною, Бочковим Василем Миколайовичем, Свириденко Наталією Петрівною відбулися на платформі Webex з використанням відеоматеріалів, презентацій та атестованих електронних навчальних курсів за дисципліною. Даний формат занять добре знайомий студентам і викладачам, тому всі відразу взялися за вивчення ідентифікації та екстерєру різних видів сільськогосподарських тварин.

 

  

Окрім відвідування занять, студенти приймають активну участь у житті факультету, спортивних змаганнях, що дозволяє хоч не надовго, але повернутися  до звичного життя та сподіватися на найшвидшу перемогу.

Бажаємо успіхів у навчанні та мирного неба!

 

Наталія Свириденко,

доцент кафедри генетики, розведення

та біотехнології тварин

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook