Затребуваність магістрів-міжнародників зростає: зустріч Першим секретарем Директорату публічної дипломатії та комунікацій МЗС України Катериною Білотіл

9 лютого 2022 року

Кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України 9 лютого було зорганізовано та проведено зустріч з Першим секретарем Директорату публічної дипломатії та комунікацій МЗС України Катериною Білотіл.

Робоча група обговорила особливості, переваги та перспективи спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та можливості подальшого працевлаштування фахівців-міжнародників після закінчення магістратури.
Окремо увагу було приділено обговоренню освітньої-професійної програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» галузі знань 29 «Міжнародні відносини» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Було рекомендовано, що при формуванні робочої програми дисципліни «Міжнародне співробітництво в аграрній сфері», важливо звертати увагу на розвиток події чи явища на поточний момент. У цьому ключі, на наш погляд, важливо закцентуватись на особливостях функціонування аграрного сектора України та світу в умовах загрози повномасштабного російського вторгнення в Україну.
Пані Катерина зазначила, що в цілому освітньо-наукова програма не лише відповідає вимогам вищої освіти в Україні, а й орієнтована на інтеграцію нашої держави в Європейський простір вищої освіти, що забезпечує дотримання принципу конкурентоспроможності. Отож, освітньо-професійна програма «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» може бути рекомендована до реалізації у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, підсумувала стейкхолдер.
Дякуємо Катерині Білотіл за насичену та цікаву розмову та сподіваємося на не менш плідну співпрацю вподальшому.

 

 

 

 

Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook