Виходимо в лідери разом!

7 вересня 2022 року
   Ще з 2013 року журнал "Охорона праці" започаткував конкурс «Лідер року у сфері управління ризиками», метою якого є популяризація впровадження ризик-менеджменту в системи охорони праці та промислової безпеки на підприємствах України як головного складника управління, запобігання виробничому травматизму і професійній захворюваності. За результатами роботи у 2022 році у номінації «Лідер року. Кращий фахівець з упровадження системи управління ризиками» визначили переможницею рейтингу доцента кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві механіко-технологічного факультету Тамару Білько.

   Цей щорічний конкурс направлений на заохочення підприємств, установ, організацій, які впровадили міжнародні стандарти з оцінки та управління ризиками в системи охорони праці та промислової безпеки; заохочення керівників підприємств, їхніх менеджерів з охорони праці, які спільними зусиллями всієї команди змогли побудувати ефективну систему управління ризиками; сприяння впровадженню на підприємствах сучасних методів управління охороною праці й, відповідно, зниженню рівня виробничого травматизму через превентивні заходи з використанням процедури оцінки ризиків (Risk Assessment); поширення найуспішніших міжнародних і національних практик з упровадження на виробництві систем управління ризиками.
   У Європейському Союзі ризик-орієнтований підхід закріплено Європейською соціальною хартією та Директивою № 89/391/ЄЕС Ради щодо встановлення заходів із заохочення поліпшення охорони здоров’я та безпеки праці працівників. На вітчизняних промислових підприємствах досить часто оцінка ризику розглядається окремо від інших складових системи управління охороною праці, що ускладнює зв'язок оцінки ризиків із іншими елементами системи. Ризик-менеджмент – це управління підприємством в цілому з урахуванням впливу ризиків на основі процесу їх ідентифікації, оцінки та аналізу, а також вибору і використання методів нейтралізації їх наслідків з метою досягнення оптимального співвідношення між рівнем ризику та стратегічними можливостями підприємства. Менеджмент з ризик-орієнтовним мисленням передбачає розробку та реалізацію заходів та методів управління чисельними небезпеками і можливостями (позитивними і негативними). Впровадження в діяльність промислового підприємства міжнародної системи ризикорієнтовного менеджменту працеохоронної діяльності дозволяє ідентифікувати небезпеки та проводити оцінювання професійних ризиків.
   Якраз науково-практичний журнал "Охорона праці" об’єднав навколо себе вітчизняних та іноземних фахівців й експертів у сфері безпеки та гігієни праці, працюючи для створення в Україні безпечного і здорового виробничого середовища.

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook