Участь співробітників кафедри у вебінарі «ВЕТЕРИНАРНИЙ СТАТУАРНИЙ ОРГАН, ЯК ФОРМА ОРГАНІЗАЦІЇ ПРИВАТНОЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ ПРАКТИКИ. ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ».

7 вересня 2022, 22:33

 7 вересня 2022 року  в рамках  EuropeAid/139852/DH/SER/UA Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні (EU4 SaferFood)  відбувся вебінар  «Ветеринарний статуарний орган, як форма організації приватної ветеринарної практики. Європейський досвід та перспективи для України».

   Цілі заходу: покращення поінформованості практикуючих ветеринарних лікарів щодо європейського досвіду в організації приватної ветеринарної практики, ролі та функцій Ветеринарного статуарного органу (ВСО), відповідно до рекомендацій МЕБ; посилення співпраці між державним та приватним секторами ветеринарної медицини України, започаткування відкритого діалогу між цими двома секторами; обговорення позиції Компетентного органу та ветеринарних практикуючих лікарів щодо створення ВСО в Україні.
   Згідно з програмою виступили: Микола Сонько, начальник управління здоров’я та благополуччя тварин, департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Державної служби України безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; Благойчо Табаковскі, старший експерт з питань ветеринарії та епідеміології, Республіка Північна Македонія; Ян Бернарді, віце-президент Палати ветеринарних лікарів Чеської республіки; Людмила Степура, молодший експерт з інституційних питань та навчальних програм, проекту EU4 SaferFood, Україна. 
   Понад 90 зареєстрованих учасників – лікарі ветеринарної медицини, представники фахових громадських об’єднань, академічна спільнота. Цікава дискусія, гарячі питання, конструктивна комунікація – все це буде сприяти осучасненню галузі ветеринарна медицина  і ветеринарної практики в Україні. Основна задача – об’єднатися, взяти найкращий європейський досвід і при цьому не втратити власний, український, почути не тільки представників державних органів, а й врахувати інтереси тих лікарів ветеринарної медицини України, які є  безпосередніми учасниками процесу надання ветеринарних послуг.
Завідувачка кафедри терапії  і клінічної діагностики Наталія Грушанська
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook