Аспіранти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології представили основні результати дослідження та попередні висновки

8 вересня 2022 року

   Відповідно до наказу № 583 від 1 вересня 2022 року про проведення атестації аспірантів на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, звітування призначено на 8 вересня. Враховуючи умови режиму воєнного стану та необхідність дотримання вимог карантинних обмежень, захід пройшов у змішаному режимі.

   8 вересня на базі факультету розпочалася змішана атестація здобувачів наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія», 202 «Захист і карантин рослин», 091 «Біологія».


   Головою атестаційної комісії, згідно з наказом ректора, було призначено декана факультету, професора Юлію Коломієць, членами комісії виступали гаранти освітньо-наукових програм підготовки здобувачів третього рівня, а саме професори Микола Доля, Лілія Калачнюк, член проєктної групи, доктор біологічних наук Світлана Прилуцька, доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Алла Клепко, доцент Валерія Бондарь.
   Атестація розпочалась зі вступного слова професора Юлії Коломієць, яка закцентувала увагу аспірантів на критеріях оцінювання освітньої програми підготовки здобувачів третього рівня та закликала старанно крокувати вперед не зупиняючись на досягнутому. Валерія Бондарь коротко розповіла про процедуру проходження атестації. Для проходження атестації здобувачі повинні були надати атестаційній комісії звіт, атестаційний лист, витяг кафедри та індивідуальний план здобувача.


   Аспіранти представили основні результати дослідження та попередні висновки. Вцілому, здобувачами проведено широкий спектр лабораторних досліджень, що дало змогу представити власні результати в наукових публікаціях.
   Алла Клепко зауважила, що роботи повністю допрацьовані та своєчасно подані до захисту, аспіранти заслуговують на позитивне рішення. Микола Доля підкреслив, що вбачає позитивні результати, аспіранти є активними, сумлінно допрацювали свої робити та врахували поставлені зауваження. Аспіранти, які змушені були виїхати та знаходяться за кордоном, все рівно продовжили дослідження та роботу над дисертацією. Світлана Прилуцька з радістю підтримала колег, тому рішення комісії було одноголосним – звіти затвердити, здобувачів атестувати.

   Атестацію пройшли наступні аспіранти: Сергій Вербовський, Сергій Мороз, Денис Кострич, Тетяна Біоусова, Мар’ян Попович, Серафим Лопатько, Іван Волкогон, Богдан Сіненко, Олена Кравець, Данило Оліфер, Віта Богославець, Світлана Пустова, Каріна Швидченко, Юлія Миронова, Олексій Побережський, Марія Павловська, Поліна Павленко, Анна Ковпак, Вікторія Голубцова, Владислав Крупський, Дарія Єфанова.

 

 
   На останок, Юлія Василівна щиро привітала аспірантів, побажала миру, добра та закликала всіх присутніх берегти себе.
   Бажаємо здобувачам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології успіхів, завзятості, старанності, жаги до навчання та нових досліджень, вчасної підготовки та захисту дисертаційних робіт! Все буде Україна!

Наталія Батрак 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook