Відкрита лекція на тему: «Система соціально-трудових відносин» доцента кафедри економіки Ланченка Євгенія Олександровича

9 вересня 2022 року
29 серпня 2022 р. для студентів ІІ курсу денної форми навчання спеціальності 051 «Економіка (Економіка підприємства)» доцентом кафедри економіки Ланченком Євгенієм Олександровичем була проведена відкрита лекція з дисципліни «Економіка праці й соціально трудові відносини» на тему: «Система соціально-трудових відносин».
Лектор розпочав заняття з привітання, представив студентам інших викладачів, озвучив тему лекційного заняття та анонсований перелік питань, який подано нижче:
1. Основні складові елементи системи соціально-трудових відносин.
2. Сторони та суб’єкти соціально-трудових відносин.
3. Види, типи й рівні соціально-трудових відносин.
4. Якість трудового життя як критерій стану соціально-трудових відносин.
 

 

На занятті у форматі онлайн-конференції на платформі Zoom були присутні заступник декана економічного факультету Нагорний В.В.; завідувач кафедри економікиБайдала В.В., професор кафедриекономіки Єрмаков О.Ю.; доценти кафедри економіки Гаврилюк І.П., Степасюк Л.М., Гуцул Т.А.,Чередніченко О.О., Мірзоєва Т.В.; старший викладач кафедри економіки Коваленко Л.В.; асистенти кафедри економіки Рубан О.О., Якимовська А.В.; відповідальна особа за проведення відкритих лекцій на економічному факультеті, в. о. завідувача кафедри банківської справи та страхування Костюк В.А.

 

Лектор у доступний спосіб доніс до студентської аудиторії суть складових елементів, які формують систему соціально-трудових відносин. При викладанні лекційного матеріалу були застосовані прийоми розповіді, характеристики, пояснення, коментування, що допомогло зберегти стійку увагу слухачів протягом всього заняття. Наприкінці пари студентам і викладачам було надано слово для запитань і коментарів тощо.
 
 
Лектор під час проведення лекції перебував у постійному контакті з аудиторією, допомагав зрозуміти новий матеріал, використовував багато прикладів та звертався до практичного досвіду. Викладач зарекомендував себе як хороший фахівець та вмілий організатор. Необхідно відмітити його високий науковий рівень, рівень культури мовлення, вміння утримувати увагу студентів протягом всього лекційного заняття. На занятті було створено атмосферу доброзичливості та взаємоповаги.
За результатами оцінювання якості проведеного лекційного заняття викладачами та членами робочої групи середня оцінка якості проведеного заняття становить 97 балів зі 100. Хорошої думки про лекцію і студенти. В анонімному анкетуванні 14 студентів академічної групи відзначили доброзичливість лектора, повагу і такт по відношенню до студентів. Середня сума балів за результатами студентського оцінювання якості проведеного заняття становить 47 із 50 можливих балів.
На засіданні кафедри 1 вересня 2022 р. відбулося критичне обговорення результатів оцінки викладання лекційного заняття як зі сторони викладачів, так і зі сторони студентів. Такий формат взаємовідвідування відкритих лекцій дозволяє підтримувати високу якість проведення навчальних занять із економічних дисциплін на економічному факультеті, звернути увагу на різні методичні прийоми проведення лекцій, що один одному підкажуть викладачі, обговорюючи на періодичних засіданнях кафедри економіки.
 
Коваленко Лариса Вікторівна,
старший викладач, секретар кафедри економіки
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook