Делегація НУБіП України вивчає досвід управління Університету штату Айова

13 листопада 2014 року

У рамках робочої поїздки делегація НУБіП України вивчає досвід управління одного з найбільших вишів у сфері природокористування в США - Університету штату Айова – лідера у підготовці кадрів для всіх напрямів аграрного сектору.

 
Так, члени делегації на чолі з ректором Станіславом Ніколаєнком відвідали Коледж сільського господарства та природокористування.  Декан Венді Вінтерстін детально розповіла про структуру факультету, особливості організації навчально-виховного процесу. Мова йшла і про зміст робочих навчальних планів та програм.
 
 
Потому відбулося знайомство з діяльністю інших структурних підрозділів університету: кафедрами загального тваринництва, технологій, техніки та механізації. Їх очільники – професор Мейнард Хогберт та професор Стівен Мікельсон – ознайомили візитерів з структурою кафедр, їх участю в навчальному процесі, окреслили основні напрями наукової роботи, роль кожного викладача і студента в ній. Також було обговорено матеріально-технічне забезпечення та шляхи його фінансування.
 
 
 
 
 
Крім того, делегація познайомилися з роботою Наукового центру рибництва та гідробіології. Його завідувач – професор Джо Моріс – розповів про залучення до наукових досліджень бюджетних і позабюджетних коштів та участь центру в міжнародних програмах і грантах.
 
 
На завершення робочого дня наші колеги відвідали студентські гуртожитки та побували на баскетбольному матчі між жіночою командою Університету штату Айова та збірною студентської ліги штату.
 
 
Вадим Кондратюк,
директор ННІ тваринництва та водних ресурсів
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook