Атестація аспірантів: наукові досягнення та перспективи у майбутньому

7 вересня 2022, 14:34

 Відповідно до наказу НУБіП України № 583 від 1 вересня 2022 року про проведення атестації аспірантів на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, 7 вересня 2022 року на базі кафедри екології агросфери та екологічного контролю пройшла атестація аспірантів денної та вечірньої форми. Враховуючи умови режиму воєнного стану та необхідність дотримання вимог карантинних обмежень, захід пройшов у змішаному режимі.

Атестацію здобувачів зі спеціальності 101 «Екологія» розпочали з висвітлення основних вимог, яким мають відповідати наукові результати аспірантів на момент атестації. Завідувачем кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доцентом Оленою Наумовською було озвучено, що звіт аспіранта буде затвердженим за умов виконання ними усіх завдань, які прописані в індивідуальному Плані та План-проспекті аспіранта.

Звітування розпочали з аспірантки 2-го року навчання Віки Голубцової, яка продемонструвала свої досягнення за перший рік на очній формі навчання. Вона доповіла про виконання освітньої складової відповідно до індивідуального плану аспіранта, виконання наукової складової у розрізі План-проспекту дисертаційної роботи.

Звіт про наукової досягнення за три роки навчання представив аспірант 4-го року навчання Серафим Лопатько (аспірант очної форми). Він зазначив, що виконано значний обсяг наукової роботи, прописано 1-3 розділи дисертаційної роботи, подано до друку одну статтю (в загальній кількості за три роки – 3 фахових роботи).

Аспірант вечірньої форми навчання Анна Ковпак представила звіт про виконання дисертаційної роботи за два роки навчання. У звіті окреслила основні досягнення у публікаційній сфері (4 фахові роботи, 3 тези доповіді) та розкрила наукові результати дослідження.

Після заслуховування звітів аспірантів, одноголосно рішенням кафедри було прийнято затвердити звіти аспірантів та порадили здобувачам й надалі виконувати всі поставлені завдання Індивідуального навчального плану та План-проспекту здобувача, слідкувати за виконанням вимог освітньої, наукової та публікаційної складової. В активному обговоренні результатів наукових досліджень аспірантів прийнядли участь професори та доценти кафедри. 

 

Віта Строкаль, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook