Науковий гурток «Генетика тварин» продовжив свою роботу в новому навчальному році

13 вересня 2022, 13:09

          Не дивлячись на складний час, обумовлений війною, наші студенти та викладачі продовжують навчання та наукову роботу https://nubip.edu.ua/node/41359/3 ).

Для популяризації роботи гуртка «Генетика тварин» була створена сторінка в інстаграм. Традиційно на засідання гуртків запрошуються провідні науковці у галузі генетики,  розведення та біотехнології тварин, вчителі шкіл та коледжів, учні старших класів шкіл, учасники Малої академії наук, секції зоологів та тваринників  Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. В новому навчальному році перше засідання гуртка провів Якубець Тарас Васильович, асистент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин з доповіддю «Сучасні технології розведення та селекції кролів».

Наступне засідання гуртка буде присвячене системі збереження біорізноманіття свійських тварин в Україні. З доповіддю виступить завідувач відділу генетичних ресурсів тварин ІРГТ імені М.В. ЗУБЦЯ НААН Сидоренко Олена Василівна.

Великий інтерес серед учасників гуртка в минулому навчальному році викликала доповідь провідного біотехнолога, кандидата біологічних наук Драгулян Марії Валеріївни, яка є випускницею нашої кафедри, а нині працює у німецькій компанії RBW Genetik, що  спеціалізується на отриманні сексованої сперми методом проточної цитометрії. Тому на прохання учасників гуртка буде продовжена робота студентів у цьому напрямку.

31 вересня понад 40 членів гуртка відвідали Національний музей медицини України. Великий інтерес отримали експозиції, присвячені героїчній обороні Києва у 1941 році, де представлений перший корпус нашого університету.

 

 

Світлана Костенко, професор

Тамара Литвиненко, доцент

кафедри генетики, розведення та

біотехнології тварин

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook