Вибірка фахових видань з філологічних наук для публікації у вересні

13 вересня 2022 року

Шановні вчені-філологи!
Наукова спільнота з перших днів війни змогла організуватися та об’єднала наукові журнали з філологічних наук, забезпечивши безперервність виходу номерів журналів попри всі труднощі, які створює для нас клята війна.
Коли наукові журнали інформували про підтримку вчених-філологів у березні, ми всі сподівалися, що незабаром в Україну повернуться мир і безпечне життя. Оскільки цього, на жаль, на цей час ще не сталося, ми повідомляємо вам, що підтримка вчених-філологів науковими журналами триватиме впродовж 2022 року та до кінця 2023 року.
Кожен, хто опублікує статтю в одному із зазначених видань після 1 вересня 2022 року на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матиме можливість двічі впродовж поточного року та до кінця 2023 року безоплатно опублікувати свій доробок у наступних номерах цього самого журналу. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!
Також українське видавництво – Видавничого дому «Гельветика», підтримує українських учених-філологів та надає можливість безоплатно опублікувати статтю в журналі «Китаєзнавчі дослідження».
Для вашої зручності було вибрано єдину дату подання матеріалів – 30 вересня, до якої ви можете направити свої статті.
Нижче наведено перелік наукових журналів, де ви можете знайти цікаву для Вас інформацію, а також посилання на сайти для детального ознайомлення з вимогами до наукових статей.

Науковий журнал «Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Філологія» започаткований з метою розвитку вітчизняного наукового потенціалу в галузі філології та журналістики.
Відповідно до Наказу МОН України № 320 від 07 квітня 2022 року (додаток 2) журнал включено до Переліку наукових фахових видань України категорії Б зі спеціальності 035 – Філологія; 061 – Журналістика.
Усім статтям журналу присвоюється ідентифікатор цифрового об’єкта для індексування наукових статей DOI (https://doi.org/10.32689/maup.philol).
Редакційна колегія фахового наукового журналу «Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Філологія» запрошує авторів до опублікування результатів власних наукових досліджень на сторінках видання!

УМОВИ ПУБЛІКАЦІЇ:
Для опублікування статті у науковому журналі «Наукові праці МАУП. Філологія» № 2 (4) за 2022 рік необхідно не пізніше 30 вересня 2022 року:
• Заповнити довідку про автора за посиланням або за QR-кодом;
• На електронну адресу [email protected] надіслати статтю, оформлену відповідно до вказаних вимог та копію квитанції про сплату публікаційного внеску.
Усі статті, рекомендовані редколегією до публікації, розміщуються у віснику на платній основі і в порядку їх надходження та розгляду. Оплата здійснюється тільки після отримання автором(ами) підтвердження від редактора рішення редакційної колегії про прийом статті до публікації. Редакція журналу здійснює анонімне рецензування статей та перевірку на наявність плагіату за допомогою програмного забезпечення StrikePlagiarism.com, після чого автори отримують реквізити для оплати публікаційного внеску.
Публікаційний внесок становить 1000 гривень (за 12 сторінок). За кожну додаткову сторінку понад зазначений обсяг необхідно сплатити 50 гривень. Публікаційний внесок покриває витрати, пов’язані з рецензуванням, коректурою і редагуванням статей, макетуванням збірника та розміщенням його електронної версії. Електронна версія журналу своєчасно розміщується у відкритому доступі на сайті видання.
За бажанням автор статті може замовити собі друкований примірник журналу. Вартість друкованого примірника – 800 гривень, які необхідно сплатити додатково до публікаційного внеску.
Автори, які опублікують свою статтю в № 2 (4) на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матимуть можливість двічі впродовж поточного року і до кінця 2023 року опублікувати безоплатно свій доробок в одному з наступних номерів видання. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!

Електронна версія журналу буде розміщена на сайті до 30 листопада 2022 року.
Друкована версія журналу буде відправлена авторам статей, які замовлять друкований примірник, до 30 грудня 2022 року.
КОНТАКТИ РЕДАКЦІЇ:
Редакція наукового журналу «Наукові праці Міжрегіональної Академії управління персоналом. Філологія»
Міжрегіональна Академія управління персоналом
вул. Фрометівська, 2, м. Київ, Україна, 03039
Час роботи: Пн-Пт 08:00–17:00 (крім святкових днів)
Контактний телефон: +38 (068) 487 06 44
Електронна пошта: [email protected]
Офіційний сайт: http://journals.maup.com.ua/index.php/philology


Збірник наукових праць «Південний архів (філологічні науки)» – це журнал філологічного спрямування, заснований у 1998 році Херсонським державним університетом. У збірнику висвітлюються актуальні питання слов’янської та зарубіжної філології, літературознавства, мовознавства, перекладознавства, компаративістики та інших філологічних наук
. Збірник наукових праць «Південний архів (філологічні науки)» включено до категорії «Б» Переліку наукових фахових видань України зі спеціальності 035 «Філологія» на підставі Наказу Міністерства освіти і науки України № 409 від 17.03.2020 року.
До публікації приймаються статті докторів наук, кандидатів наук, молодих науковців (аспірантів, здобувачів), а також інших осіб, які мають вищу освіту та займаються науковою діяльністю. Редакція залишає за собою право на рецензування, редагування, скорочення і відхилення статей. За достовірність фактів, статистичних даних та іншої інформації відповідальність несе автор. Передрук матеріалів збірника дозволяється тільки з дозволу автора і редакції.
РУБРИКИ ЖУРНАЛУ
1. Українська мова та література;
2. Російська мова та література;
3. Слов’янські мови та література;
4. Література зарубіжних країн;
5. Романські, германські та інші мови;
6. Теорія літератури;
7. Порівняльне літературознавство;
8. Загальне мовознавство;
9. Порівняльно-історичне, типологічне мовознавство;
10. Перекладознавство;
11. Мова і засоби масової комунікації;
12. Міжкультурна комунікація.
Редакційний збір становить 1000 гривень за одну статтю обсягом до 12 сторінок. Якщо стаття більше зазначеного обсягу, то додатково необхідно сплачувати 50 гривень за кожну сторінку.
Електронна версія журналу своєчасно розміщується у відкритому доступі на сайті видання. За бажанням автор статті може замовити собі друкований примірник журналу. Вартість друкованого примірника – 800 гривень, які необхідно сплатити додатково до публікаційного внеску.
Електронна версія журналу буде розміщена на сайті до 30 листопада 2022 р. Друкована версія журналу буде відправлена авторам статей, які замовлять друкований примірник, до 30 грудня 2022 р.
Редакція збірника наукових праць здійснює внутрішнє анонімне рецензування статей та перевірку на наявність плагіату, після чого автори отримують реквізити для оплати публікаційного внеску.
Автори, які опублікують свою статтю в № 91 на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матимуть можливість двічі впродовж поточного року і до кінця 2023 року опублікувати безоплатно свій доробок у наступних номерах видання. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!

ПОРЯДОК ПОДАННЯ МАТЕРІАЛІВ
Для опублікування статті у № 91 необхідно надіслати електронною поштою до 30 вересня 2022 року (включно):
1) заповнити електронну довідку про автора за посиланням;
2) надіслати електронною поштою до редакції збірника статтю. Редакція збірника наукових праць здійснює внутрішнє анонімне рецензування статей та перевірку на наявність плагіату, після чого автори отримують реквізити для оплати публікаційного внеску.
3) Після отримання результатів рецензування необхідно надіслати відскановану електронну копію підтвердження сплати редакційного збору. Приклад підпису файлів: Сидоренко_Стаття, Сидоренко_Квитанція. Електронна адреса: [email protected]
КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ
Редакція збірника наукових праць «Південний архів (філологічні науки)» Кафедра світової літератури та культури імені проф. О. Мішукова Херсонського державного університету вул. Шевченка, 14, м. Івано-Франківськ, Україна, 76018 Телефон редакції: +38 (098) 985-01-58
Електронна пошта вісника: [email protected]
Сторінка журналу: www.pa.stateuniversity.ks.ua
Сторінка університету: www.kspu.edu

На розгляд до публікації в журналі приймаються статті на актуальну тему, що містять результати глибокого наукового дослідження, новизну і обґрунтування наукових висновків відповідних поставленій меті статті, які ніколи не друкувалися раніше та відповідають наступним галузям знань: освіта/педагогіка, культура і мистецтво, гуманітарні науки, соціальні та поведінкові науки, журналістика, управління та адміністрування, право.
Наукова стаття, опублікована у науковому журналі «KELM (Knowledge, Education, Law, Management)», вважається публікацією у періодичному науковому виданні держави, яка входить до Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу відповідно до п. 2.2 Наказу Міністерства освіти і науки України «Про опублікування результатів дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук» № 1220 від 23 вересня 2019 р. (для здобуття наукового ступеня кандидата та доктора наук); відповідно до п. 11 Порядку проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 р. № 167 (для присудження ступеня доктора філософії) (Index Copernicus, Worldcat, Research Bible, Central and Eastern European Online Library.)
Для публікації статті в журналі «KELM (Knowledge, Education, Law, Management)» № 5(49), 2022 необхідно до 30 вересня 2022 року (включно) надіслати на електронну пошту редакції [email protected] наступні матеріали:
• статтю, оформлену згідно всіх вимог, що пред’являються редакцією. Авторам, чиї статті не відповідають вимогам, може бути відмовлено у публікації;
• заповнити заявку про автора за цим посиланням;
• квитанцію про сплату*.
*Реквізити для сплати публікації надаються автору після вдалого проходження рецензування статті. Про результати рецензування автору буде повідомлено протягом 3-4 днів з дня отримання редакцією матеріалів.
Електронна версія журналу буде розміщена на сайті до 30 листопада 2022 р. за посиланням. Друкована версія журналу буде відправлена авторам статей, які замовлять друкований примірник, до 30 грудня 2022 р.
Вартість публікації наукової статті у журналі «KELM (Knowledge, Education, Law, Management)» становить 1500 грн. Публікаційний внесок покриває витрати, пов’язані з рецензуванням, коректурою і редагуванням статей, макетуванням журналу та розміщенням його електронної версії. Для членів Центру українсько-європейського наукового співробітництва вартість публікації наукової статті становить 1 200 грн (ознайомитися з інформацією, як стати членом ЦУЄНС, можна за посиланням).
За бажанням автор статті може замовити собі друкований примірник журналу. Вартість друкованого примірника – 800 грн, які необхідно сплатити додатково до публікаційного внеску.
Автори, які опублікують свою статтю в № 5(49), 2022 на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матимуть можливість двічі впродовж поточного року і до кінця 2023 року опублікувати безоплатно свій доробок у наступних номерах видання. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!
Представництво в Україні:
ЦЕНТР УКРАЇНСЬКО-ЄВРОПЕЙСЬКОГО НАУКОВОГО СПІВРОБІТНИЦТВА
Тел.: +38 (068) 473 02 28
E-mail: [email protected]
Сайт: www.cuesc.org.ua/zhurnali/kelm
Офіційний сайт журналу: www.kelmczasopisma.com

Редколегія Наукового збірника «Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка» запрошує до участі у публікації Випуску № 55. Збірник індексується в міжнародній наукометричній базі Index Copernicus International (Республіка Польща).
На підставі наказу Міністерства освіти і науки України № 1643 від 28.12.2019 р. (додаток 4) журнал внесений до Переліку наукових фахових видань України (категорія «Б») у галузі педагогічних наук (011 – Науки про освіту, 012 – Дошкільна освіта, 013 – Початкова освіта, 014 – Середня освіта (за предметними спеціалізаціями), 015 – Професійна освіта (за спеціалізаціями), 016 – Спеціальна освіта).
На підставі наказу Міністерства освіти і науки України № 409 від 17.03.2020 р. (додаток 1) журнал внесений до Переліку наукових фахових видань України (категорія "Б") у галузі філологічних наук (035 – Філологія) та у галузі культури і мистецтва (022 – Дизайн, 023 – Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація, 024 – Хореографія, 025 – Музичне мистецтво, 026 – Сценічне мистецтво, 027 – Музеєзнавство, пам’яткознавство, 028 – Менеджмент соціокультурної діяльності)
На підставі наказу Міністерства освіти і науки України № 1290 від 30.11.2021 р. (додаток 3) журнал внесений до Переліку наукових фахових видань України (категорія "Б") у галузі історичних наук (032 – Історія та археологія).
Для опублікування статті у Випуску № 55, 2022 необхідно заповнити довідку про автора за посиланням та надіслати електронною поштою до редакції журналу на адресу [email protected] не пізніше 30 вересня 2022 року такі матеріали:
► Статтю, оформлену згідно з вказаними вимогами.
► Відскановану квитанцію про сплату вартості публікації наукової статті (реквізити надаються автору після успішного рецензування його статті).
Розмір публікаційного внеску становить 1100 грн. Якщо обсяг статті перевищує 15 сторінок, то за кожну додаткову сторінку необхідно доплатити 50 грн. Публікаційний внесок покриває витрати, пов’язані з рецензуванням, коректурою і редагуванням статей, макетуванням збірника та розміщенням його електронної версії. Електронна версія журналу своєчасно розміщується у відкритому доступі на сайті видання. За бажанням автор статті може замовити собі друкований примірник журналу.
Вартість друкованого примірника – 800 гривень, які необхідно сплатити додатково до публікаційного внеску. Публікаційний внесок сплачується після підтвердження інформації про прийняття матеріалів до публікації (реквізити надаються редакцією).
Автори, які опублікують свою статтю у № 55 на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матимуть можливість двічі впродовж поточного року і до кінця 2023 року опублікувати безоплатно свій доробок в одному з наступних номерів видання. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!
Електронна версія журналу буде розміщена на сайті до 30 листопада 2022 р. Друкована версія журналу буде відправлена авторам статей, які замовлять друкований примірник, до 30 грудня 2022 р.
Приймаються статті українською, польською та англійською мовами. Наукові статті необхідно підписувати за прізвищем автора (наприклад, Іваненко стаття; Іваненко квитанція). Редакція збірнику здійснює отримання та реєстрацію DOI для статей.
Адреса редакції:
Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка,вул. Івана Франка, 24, Дрогобич, Україна, 82100.
Адреса для листування: а/с 16, 79000.
Телефон: +38 (066) 423 19 54
Час роботи: Пн-Пт 08:00-17:00 (крім святкових днів)
Електронна скринька: [email protected]
Сайт: www.aphn-journal.in.ua

НАУКОВИЙ ВІСНИК МІЖНАРОДНОГОГУМАНІТАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ. СЕРІЯ «ФІЛОЛОГІЯ» № 57/2022
Оголошується набір наукових статей до № 57фахового наукового журналу «Науковий вісникМіжнародного гуманітарного університету. Серія «Філологія».
Набір триває включно до 30 вересня 2022 р.
Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія «Філологія» включено до категорії «Б» Переліку наукових фахових видань України зі спеціальності 035 «Філологія» на підставі Наказу Міністерства освіти і науки України № 1471 від 26.11.2020 р. (додаток 3).
Науковий вісник включено до міжнародної наукометричної бази даних Index Copernicus International (Республіка Польща).

РУБРИКИ ЖУРНАЛУ:
• Мовознавство;
• Літературознавство;
• Перекладознавство;
• Рецензії.
Розмір коштів на покриття витрат з публікації статей у Науковому віснику Міжнародного гуманітарного університету. Серія «Філологія» № 57/2022 рік складає 1000 гривень (до 12 сторінок включно). Якщо стаття більше зазначеного обсягу, то додатково необхідно сплатити 60 гривень за кожну сторінку.
Вартість публікації рецензії на монографію складає 600 грн.
Електронна версія журналу своєчасно розміщується у відкритому доступі на сайті видання.
За бажанням автор статті може замовити собі друкований примірник журналу. Вартість друкованого примірника – 800 гривень, які необхідно сплатити додатково до публікаційного внеску.
Автори, які опублікують свою статтю в № 57 на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матимуть можливість двічі впродовж поточного року і до кінця 2023 року опублікувати безоплатно свій доробок у наступних номерах видання. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!

Контакти:
Редакція журналу «Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету.
Серія: Філологія» Міжнародний гуманітарний університет вул. Фонтанська дорога 33, к. 502, м. Одеса, 65009
+38 098 985 01 58
[email protected]
www.vestnik-philology.mgu.od.ua

«Закарпатські філологічні студії» – це науковий журнал, заснований ДВНЗ «Ужгородський національний університет». У журналі висвітлюються актуальні питання української мови та літератури; мови та літератури зарубіжних країн; порівняльного літературознавства; загального, порівняльно-історичного, типологічного мовознавства; перекладознавства та міжкультурної комунікації.
Журнал включено до Переліку наукових фахових видань України з філологічних наук (спеціальність 035 - Філологія) відповідно до Наказу МОН України від 09.02.2021 № 157 (додаток 4).
Головний редактор: Зимомря Іван Миколайович, доктор філологічних наук, професор.
ТЕМАТИЧНІ РОЗДІЛИ ЖУРНАЛУ:
1. Українська мова; 14. Класичні мови. Окремі індоєвропейські мови;
2. Російська мова; 15. Загальне мовознавство;
3. Слов'янські мови; 16. Перекладознавство;
4. Германські мови; 17. Порівняльно-історичне і типологічне мовознавство;
5. Романські мови 18. Структурна, прикладна та математична лінгвістика;
6. Балтійські мови; 19. Літературознавство; 20. Українська література;
7. Індоіранські мови; 21. Російська література;
8. Тюркські мови; 22. Література слов'янських народів;
9. Фінно-угорські та самодійські мови; 23. Література зарубіжних країн;
10. Іберійсько-кавказькі мови; 24. Порівняльне літературознавство;
11. Монгольські мови; 25. Теорія літератури;
12. Семітські мови; 26. Фольклористика;
13. Мови народів Азії, Африки, аборигенних народів Америки та Австралії;
27. Літературне джерелознавство і текстологія;
28. Кримськотатарська література

Для опублікування статті у Випуску 24/2022 журналу необхідно не пізніше
30 вересня 2022 року (включно):
❖ заповнити електронну форму довідки про автора – за допомогою посилання;
❖ надіслати на електронну пошту [email protected] статтю, оформлену згідно з вимогами;
Редакція журналу здійснює внутрішнє анонімне рецензування статті, після проходження якого автору надаються реквізити для сплати публікаційного внеску.
❖ надіслати відскановану копію підтвердження про сплату публікаційного внеску.
Вартість публікації статті обсягом до 12 аркушів складає 1000 грн. Якщо обсяг роботи перевищує вказаний, вартість додаткової сторінки складає 50 грн. Публікаційний внесок покриває витрати, пов’язані з рецензуванням, коректурою і редагуванням статей, макетуванням збірника та розміщенням його електронної версії.
Електронна версія журналу своєчасно розміщується у відкритому доступі на сайті видання.
За бажанням автор статті може замовити собі друкований примірник журналу. Вартість друкованого примірника – 800 гривень, які необхідно сплатити додатково до публікаційного внеску.
Редколегія вправі рецензувати, редагувати, скорочувати та відхиляти статті. Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій.
Автори, які опублікують свою статтю в № 24 на загальних умовах зі сплатою публікаційного внеску, матимуть можливість двічі впродовж поточного року і до кінця 2023 року опублікувати безоплатно свій доробок в одному з наступних номерів
видання. Ми продовжуємо підтримувати кожного науковця в цей складний час!
Електронна версія журналу буде розміщена на сайті до 30 листопада 2022 р.
Друкована версія журналу буде відправлена авторам статей, які замовлять друкований примірник, до 30 грудня 2022 р.

КОНТАКТИ:
Редакція журналу «Закарпатські філологічні студії»
Адреса: вул. Університетська 14, м. Ужгород, Україна, 88000
Телефон: +38 (50) 766 90 23
Час роботи: Пн-Пт 08.00-17.00 (крім святкових днів)
Електронна пошта: [email protected]
Сторінка журналу: [email protected]

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook