Відбулася атестація аспірантів-гуманітаріїв

14 вересня 2022, 22:52
НУБіП України
   Відповідно до наказу ректора від 01.09.2022 № 583, 12 вересня на онлайн-засіданні наукової ради гуманітарно-педагогічного факультету відбулася атестація аспірантів і здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, які навчаються за ОНП зі спеціальностей: 011 «Освітні, педагогічні науки», 015 «Професійна освіта», 032 «Історія та археологія», 033 «Філософія» та 053 «Психологія».

  

Атестаційна комісія у затвердженому складі (д-р іст. наук, проф. Василь Стрілець, д-р пед. наук, проф. Світлана Амеліна, д-р пед. наук, доц. Вікторія Дьоміна, д-р філос. наук, проф. Віра Додонова, д-р психол. наук, доц. Олексій Полунін, д-р філол. наук, доц. Світлана Харченко, канд. пед. наук, доц. Олена Балалаєва) на чолі з головою Інною Савицькою заслухала звіти аспірантів, які доповіли про виконання індивідуального плану, наукової та освітньої складової підготовки доктора філософії.

У фокусі особливої уваги атестаційної комісії були фактичний стан написання дисертації, апробація результатів дослідження та публікаційна активність.

 

  

Аспіранти та здобувачі розповіли про наукові праці, опубліковані за темою дисертації за звітний період, статті у наукових фахових виданнях України та виданнях, індексованих у міжнародних наукометричних базах, участь у науково-практичних конференціях.

Наукові керівники навели стислу характеристику аспірантам і здобувачам.

 

 

Попри складності воєнного часу, аспіранти-гуманітарії в ієрархії пріоритетів належне місце відводять здійсненню наукових досліджень, написанню дисертаційних праць. Два аспіранти – Сергій Михнюк та Віталій Мирошніченко – завершили роботу над дисертацією достроково, що є чудовим прикладом для їх колег.

Гарні результати за різними видами діяльності, а також якості, гідні молодого науковця: прагнення до саморозвитку, дисциплінованість, відповідальність, пунктуальність продемонстрували Олександра Соколова (науковий керівник: проф. Микола Максюта), Вікторія Шеховцова-Бурянова (науковий керівник: доц. Інна Савицька), Вікторія Будегай (науковий керівник: проф. Ірина Демченко).

  

На засідання було запрошено і аспірантів першого року навчання, які мали змогу ознайомитися з процедурою атестації та отримати певні орієнтири щодо плануванні діяльності, адже їх перше звітування теж незабаром.

За результатами обговорення звітів члени атестаційної комісії схвалили рішення про атестацію 37 аспірантів і здобувачів.

Голова атестаційної комісії Інна Савицька привітала аспірантів і наукових керівників, закцентувала на необхідності підвищувати публікаційну активність, зокрема і у виданнях alma mater. А ще порадила не забувати про профорієнтаційну діяльність, адже новий навчальний рік – це і свято, щоб порадіти новій хвилі студентів і аспірантів на гуманітарно-педагогічному факультеті, але й чудовий привід замислитися, хто рухатиме українську освіту та науку надалі.


Олена Балалаєва,
секретар наукової ради гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook