Магістри-міжнародники – учасники літньої онлайн-академії «Історія в часі війни»

15 вересня 2022 року

Викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук та магістранти спеціальності «міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» долучилися до літньої онлайн-академії «Історія в часі війни». Захід спільними зусиллями зорганізували Відкритий Університет в Екзилі та Німецько-українська комісія істориків. Метою Академiї є надання українським дослідникам можливостi обговорити у колі фахівців виклики війни для науковців, розглянути нові вектори досліджень і презентувати свої напрацювання.
Кожен день мав свою власну тематику та розпочинався вступною лекцією члена Німецько-Української комісії істориків (key note lecture). Після цього було заплановано фахові панелі з доповідями учасників академії (тривалістю 15 хвилин кожна), коментарями від членів комісії та спільним обговоренням.

Розпочинала роботу Академії тематика – Глобальна історія України, де вступну лекцію прочитав проф. д-р. Ярослав Грицак за назвою «Глобальна історія України та війна сьогодення».

Продовжувалася робота за такими тематиками: Українсько-німецькі відносини (лекція проф. д-р. Поліни Барвінської за назвою «Українсько-німецькі відносини у ХХ-ХХІ ст.: українська історіографія»; Усна історія (лекція проф. д-р. Гелінади Грінченко «Усна історія і виклики сучасності»; Україна та імперії (лекція проф. д-р. Юрія Шаповала «На службі "червоній імперії". Українці-члени Політбюро ЦК КПРС (1917-1991)».

          

Спілкування у творчій дискусійній атмосфері показало, що історичний досвід, практика минулого має актуальне значення для сьогодення. І праця на платформі міжнародних відносин фахівців-міжнародників, що професійно володіють інформацією, дозволить Україні відстоювати свої інтереси як суверенної незалежної Держави.

 

 

 

Анастасія Вагерич,
магістранка спеціальності
«міжнародні відносини»
Людмила Лановюк,
куратор групи магістрів спеціальності «міжнародні відносини»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook