Майбутні соціальні працівники навчились секретам організації дитячих ігор

15 вересня 2022 року
Днями, 15 вересня, для майбутніх соціальних працівників був проведений майстер-клас з організації рухливих ігор для дітей.
Захід провела викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації Руслана Миколаївна Білик.



На прохання студентів 2 курсу, які відчули брак навичок в організації розваг для дітей під час проходження першої ознайомчої з фаху практики в дитячих літніх таборах, шкільних та дошкільних закладах освіти в якості соціального педагога, куратор груп Альона Борисівна Альтанова скористалась можливістю надолужити ці прогалини в наших знаннях під час нашого навчання в очному форматі. І запросила для цього досвідчену в цій справі людину, яка збирала досвід організації рухливих ігор вже кілька років і сама провела їх чимало. Це Руслана Миколаївна.

А ще цінність заходу була в тому, що нас вчили творчо підходити до наявного інвентарю, і не тільки запам’ятовувати, але й самим створювати багато нових ігор.

 Ми, звісно, пам’ятаємо, що гармонійний розвиток дітей неможливий без повноцінного фізичного розвитку та міцного здоров’я. Тому завдання соціального працівника – створити для цього необхідні умови, мотивувати та спонукати дітей до рухливих ігор та розваг.

 В рамках майстер-класу студенти ознайомились з реквізитом аніматора та дізналися різновиди ігор з ними. Особливим в майстер-класі є те, що в більшість ігор ми зіграли самі, на хвилинку відчувши себе дітьми.

Особливо студентам сподобався нестандартний підхід до дітей віком від 4 до 7 років, оскільки, запропоновані розваги не лише допомагають весело провести час, а й розвинути навички креативності та навчити дітей працювати в команді.

   На першому етапі ми отримали поради від Руслани Миколаївни, котрі стосувалися підготовчих та організаційних моментів. В умовах сьогодення слід особливо уважно ставитись до психічних станів кожної дитини.



На другому – нас детально ознайомили з реквізитами. Під час підготовки і збирання інвентарю для ігор не можна виключати фантазію. Можна скористатись, наприклад, м’якими гральними кубиками. Вони знадобляться для організації знайомства чи естафети.



А ще можна використовувати імпровізовані парашути, канат для перетягування, кубики Jenga, «резинку» та багато чого іншого. Навіть можна розважати дітей величезною м’якою картоплею фрі! Аби була створена відповідна атмосфера і соціальний працівник сам вірив у запропоновану ним гру.

Студенти отримали неймовірне задоволення та відмінний настрій від проведеного заходу. І при цьому перейняли багато цінних професійних навичок.
 

 

Олександр Луценко, студент 2-го курсу спеціальності «Соціальна робота» та
Альона Борисівна Альтанова, куратор груп 2-г курсу спеціальності «Соціальна робота» 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook