Мистецтво як інструмент роботи соціальних працівників: проведено тренінг з арт-терапії

14 вересня 2022 року
Сьогодні, 14 вересня, студенти 2-го та 3-го курсів спеціальності «Соціальна робота» мали змогу відвідати тренінг «Лінгвотерапія: вияв та розвиток творчих здібностей, регуляція психоемоційних станів». Тренінг проводила Інна Іванівна Осадченко – викладач «Основ сценарної роботи та арт-терапії». Захід проводився в рамках практично-орієнтованого тижня, який спеціально організували для студентів, які навчались цей період в очному форматі, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Віталіївна Сопівник та куратор груп 2-го курсу Альона Борисівна Альтанова.

 
 
Робота під час тренінгу Інни Іванівни була сповнена позитивними та радісними емоціями. Запропоновані нам завдання були дуже цікавими, без сухого матеріалу, в жартівливому тоні, що допомогло усім нам не тільки краще сприйняти матеріал, але й порелаксувати, відчути себе в деякій мірі дітьми, які в майбутньому стануть отримувачами наших соціальних послуг.
 
 
 
Помітно було, що навіть ті студенти, які прийшли на тренінг в дещо пригніченому настрої чи трохи сонливому стані, після запропонованих форм роботи відчули значне покращення свого психоемоційного стану. І що ми тільки не робили!
Переробили казку «Курочка ряба» на свій лад, додали своїх героїв, змінили сюжет, зробили театральну постановку, намалювали казку в символах. Потім придумали колективну нову казку за шаблоном, і насамкінець – креативно придумували пояснення, чому тигри мають чорні смужки. А ще було малювання, ліплення, різноманітний музичний супровід і багато-багато роботи в маленьких командах.
 
 
Тож не дивно, що всі миттєво повеселішали, відчули свою згуртованість і творчий підйом. Так студенти мали змогу краще познайомитися один з одним і тісніше здружитися. А ще тепер ми дуже добре розуміємо, як можна працювати з дітьми, які отримали психологічну травму, як покращити настрій і дітям, і дорослим за допомогою арт-терапії.
 
 
 
Цей день, не зважаючи на похмурість погоди, був дуже теплим та душевним. Адже ми провели час в атмосфері доброти, поваги та любові. Побільше б таких тренінгів і таких цікавих насичених різними подіями практично-орієнтованих тижнів! Тоді вчитися стає легше, простіше і цікавіше.
Оксана Мажар,
студентка 3-го курсу спеціальності «Соціальна робота» 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook