Відбулася відкрита лекція Юлії Негоди

21 вересня 2022 року
     Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у осінньому семестрі 2022-2023 навчального року. 20 вересня 2022 року відбулася відкрита лекція д.е.н., доцента кафедри фінансів Юлії Негоди з дисципліни «Бюджетна система» для студентів 2 Ст курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» ОПП «Фінанси і кредит».

    Тема лекції «Гендерно-орієнтоване бюджетування» є актуальною сьогодні, оскільки в Україні гендерний підхід впроваджується у діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування, що передбачає прийняття рішень на основі потреб та інтересів людей – жінок та чоловіків – для забезпечення сталого людського розвитку.

     Застосування гендерно-орієнтованого підходу в бюджетному процесі дозволяє врахувати гендерні аспекти у процесі планування, виконання та звітування про виконання бюджетних програм та, відповідно, допомагає усунути гендерні розриви, гендерну дискримінацію та негативні тенденції під час надання публічних послуг.

    На відкритій лекції були присутні декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій Діброва; завідувач кафедри фінансів, д.е.н., професор Надія Давиденко; завідувач кафедри глобальної економіки, д.е.н., професор Наталія Вдовенко; завідувач кафедри економіки, д.е.н., професор Вікторія Байдала; т.в.о. завідувач кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Вікторія Костюк; д.е.н., професор Олександр Єрмаков; д.е.н., доцент Віталій Радько; д.е.н., доцент Віра Бутенко; к.е.н., доцент Лариса Олійник; к.е.н., доцент Леся Воляк; к.е.н., доцент Юлія Біляк; к.е.н., доцент Олександр Лабенко; к.е.н., доцент Аліна Буряк; к.е.н., доцент Галина Скрипник; к.е.н., доцент Зоя Тітенко; к.е.н., доцент Віталій Нагорний. Присутні зазначили, що лекція чітко структурована, містить якісний ілюстративний матеріал та приклади застосування гендерно-орієнтованого бюджетування на практиці, лекторка володіє матеріалом, здатна зацікавлювати та активізувати роботу студентів під час лекції та оцінили лекцію в 99 балів зі 100.

     Студенти, за даними анкетування, також позитивно оцінили лекторку та виставили у середньому бал 49 з 50.
     Лекція, Юлії Негоди, проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала схвальні відгуки колег і студентів.

 

Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook