Посвята майбутніх психологів у студенти

22 вересня 2022, 19:47
Київ

 19 вересня для викладачів і студентів-першокурсників гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України відзнаменувалося урочистостями присвяченими початку навчання і посвятою у студенти. У переповненій актовій залі святкові заходи розпочалися з внесення прапора факультету та виконанням гімну. Декан Інна Савицька щиро подякувала студентам за те, що обрали наш університет, гуманітарно-педагогічний факультет: «першокурсники – прекрасні, талановиті, харизматичні! Вони хочуть навчатися!!!»


  Цього року когорту студентів, які здобувають спеціальність 053 «Психологія» поповнило 75 юнаків і дівчат із різних куточків України. До першокурсників,їхніх батьків, викладачів з вітальними словами звернулася завідувач кафедри психології, кандидат психологічних наук, доцент Ірина Мартинюк, яка висловила впевненість у тому, що сьогоднішні студенти завтра стануть висококласними фахівцями, які будуть здатні допомагати людям переживати стреси й емоційні травми, відновлювати душевний спокій та рівновагу. Ірина Мартинюк зазначила, що професія психолога в нашій країні є однією із найзатребуваніших і найпопулярніших. Це свідчення того, що психологічна наука соціально визнана, у суспільстві з’явилася нагальна потреба у професії психолога. Це цікава з наукової та практичної точки зору професія, яка надає можливість допомагати людям, розвивати проникливості і толерантність, формувати вміння спілкуватися, оцінювати власні сили і боротися з проблемами. З огляду на це, у межах підготовки майбутніх психологів важливим є засвоєння теоретичних знань на першому курсі. Теоретичні знання є підгрунтям практичної складової, що передбачає ознайомлення студентів з основами психологічного консультування, психотерапії та психокорекції, методикою організації соціально-психологічного тренінгу, проведення психодіагностики тощо. Якісна підготовка за програмою «Психологія» також передбачає систематичну взаємодію з психологами-практиками, залучення до наукових досліджень, участь у конференціях, конкурсах, тренінгах, майстер-класах. Завідувач кафедри психології Ірина Мартинюк наголосила, що професія психолога вимагає від фахівця постійного саморозвитку та підвищення рівня кваліфікації і побажала студентам прагнення до знань та самовдосконалення, задоволення від навчання в університеті, незважаючи на тимчасові труднощі.

  З вітальним словом звернулася до присутніх Світлана Харченко, доктор філологічних наук, професор кафедри журналістики та мовної комунікації, заступник декана, яка зазначила, що вступ до університету ‒ важлива подія в житті молодої людини, а стати студентом Національного університету біоресурсів і природокористування України, одного з найпотужніших навчальних закладів, ‒ це перемога кожного із присутніх.
   Свої настанови першокурсникам висловили наставники студентських груп Олексій Полунін, доктор психологічних наук, професор; Світлана Яшник, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри психології; Олена Шевцова, кандидат психологічних наук, доцент.


  Із позитивними враженнями та емоціями студенти продовжили спілкування у своїх групах, знайомство з університетом.

  Колектив кафедри психології вітає першокурсників, бажає їм успіхів у навчанні, творчої наснаги!


 Доктор педагогічних наук, доцент,
професор кафедри психології
Світлана Яшник

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook