НАПЕРЕКІР ВИКЛИКАМ

24 вересня 2022, 12:12

Сьогодні, коли рідна країна перебуває в умовах воєнного стану та пандемії, у кожного з нас є свій фронт: хтось на передовій захищає рідну землю зі зброєю в руках; хтось рятує у лікарнях життя та бореться із covid-19; хтось утримує виробництво і слухняно сплачує податки, аби підтримати економіку країни; хтось пече пиріжки для захисників чи купує їм теплий одяг. Не менш важливим сьогодні є освітній фронт, бо, тільки будучи освіченими, поінформованими, ми можемо бути сильними, ми можемо працювати на благо і процвітання рідної України.

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України новий навчальний рік розпочався для першокурсників бакалаврату 19 вересня у змішаному форматі (очно та дистанційно), що забезпечує можливості для навчання студентам, які знаходяться у різних життєвих ситуаціях.

У перший день очного навчання у актовій залі центрального корпусу університету відбулася урочиста посвята у студенти, де студенти дали клятву прославляти свій університет, свою країну. Потім, у більш вузькому колі студентів своєї спеціальності, відбулося вручення першого студентського документа – залікової книжки.

До студентів спеціальності Професійна освіта із теплими словами вітання і щирих побажань завітали декан гуманітарно-педагогічного факультету, канд.філос.наук, доцент Інна Савицька, заступник декана, докт.пед.наук, доцент Ігор Буцик, завідувач кафедри педагогіки, докт.пед.наук, доцент Руслан Сопівник, наставники груп першого курсу канд.пед.наук, старший викл. Лідія Чередник та докт. філософії, асистент кафедри педагогіки Надія Діра.

У дистанційному режимі першокурсників привітали студентка 4 курсу спеціальності Професійна освіта, неодноразова переможниця конкурсу студентських наукових робіт Череп’яна Вікторія та студентка 3 курсу спеціальності Професійна освіта Майборода Аліна, яка є студентським куратором.

Першокурсники спеціальності Професійна освіта з цікавістю заходять у корпуси університету, оглядають ще незвичні для себе ошатні аудиторії, звикають до освітнього процесу вищої школи, який відрізняється від шкільного навчання.

Науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки прикладають максимум зусиль, аби лекції, практичні та семінарські заняття були не тільки змістовними, але і цікавими.

Саме тому застосовуються інтерактивні форми та засоби активізації діяльності здобувачів освіти на заняттях: робота в парах, ділові ігри, мозковий штурм, тренінгові методики, випереджувальні завдання тощо. Жодне лекційне заняття не обходиться без засобів візуалізації, цікавих форм систематизації вивченого.

Студентське життя у гуртожитках теж вирує. Для здобувачів освіти – першокурсників, які мешкають у гуртожитках студентського кампусу, було проведено зустрічі, де завідувачі гуртожитків ознайомили студентів із правилами проживання у гуртожитку, правилами техніки безпеки, а старшокурсники розповіли про особливості організації побуту, можливостями самореалізації, роботу гуртків, секцій тощо.

Першокурсники сповнені оптимізму, впевненості і сподівань отримати ґрунтовні знання в стінах університету, знайти нових друзів, реалізувати свої творчі здібності. Процвітай, НУБіП! Нове покоління студентів готове до нових звершень!

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки
Вікторія Ковальчук,
староста групи ПО-22003 бск

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook