Міжкафедральний науковий вебінар для магістрів, аспірантів та молодих вчених, присвячений Всесвітнім дням землі, води і лісів

21 березня 2022, 14:26

 Відповідно до наказу ректора НУБіП України від 18.02.2022 р. № 141 на базі кафедри екології агросфери та екологічного контролю факультету захисту рослин, біотехнологій та екології  21 березня 2022 року відбувся міжкафедральний науковий вебінар для магістрів, аспірантів та молодих вчених, присвячений Всесвітнім дням землі, води і лісів. У вебінарі взяли участь аспіранти, магістри І року навчання та студенти 4 курсу спеціальності 101 «Екологія», професори та доценти кафедр екології агросфери та екологічного контролю, загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності. Програма заходу була висвітлена на сайті кафедри і кожен охочий мав нагоду прийняти участь у заході.

 З вітальним словом до учасників вебінару звернулася в.о. завідувачка кафедрою екології агросфери та екологічного контролю доцент Олена Наумовська, яка розповіла про святкування Всесвітніх днів землі, води і лісів, а саме єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що  вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Здобувач ступеня «Магістр» зі спеціальності 101 «Екологія» Лагойко Анастасія продемонструвала свої дослідження з оцінки впливу об’єктів на довкілля. Доповідь була побудована на основних ключових моментах проведення ОВД в Україні та в світі. В ході доповіді магістр представила європейську модель оцінки впливу на довкілля в порівнянні з українською.

 Проводячи підсумки міжкафедрального вебінару доцент Віта Строкаль виступила із завершальним словом, де відмітила, важливість проведення даного заходу, що тематика заходу була корисною та цікавою, а особливо для магістрів та аспірантів, які можуть використовувати набуті знання для подальшої наукової роботи.  Висловила вдячність магістрантам, аспірантам за участь, а також всім хто долучився до вебінару.

 

Світлана Паламарчук, доцент кафедри екології

агросфери та екологічного контролю

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook