Відбулося відкрите практичне заняття доцента кафедри іноземної філології і перекладу Колодіної Лариси Степанівни

27 вересня 2022 року

20 вересня 2022 року відбулося відкрите практичне заняття доцента кафедри іноземної філології і перекладу Колодіної Лариси Степанівни для студентів 2 курсу (1 група) спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації і регіональні студії» з дисципліни «Друга іноземна мова – польська» на тему «Umawiamy się na spotkanie» з використанням платформи zoom.

   Окрім студентів, на занятті були присутні викладачі кафедри іноземної філології і перекладу, а саме: завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Амеліна Світлана Миколаївна, кандидат філологічних наук, доцент Захуцька Оксана Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент Пилипенко Олена Петрівна, старший викладач Москаленко Світлана Адамівна.

   Практичний характер теми передбачав вироблення навичок домовитися про зустріч з колегою (неофіційний стиль), особою, старшою за віком (офіційний стиль), граматично правильно використавши вивчені відмінкові форми іменників (Biernik, Narzędnik), а також провідміняти дієслова у теперішньому часі у різних особах. Проте граматика може бути na wesoło, якщо урізноманітнювати заняття правильно підібраними аудіо- та відеоматеріалами. Студенти мали можливість послухати автентичні діалоги і навчилися будувати свої, запрошуючи один одного методом естафети відвідати різні заклади (театр, концерт, виставку і т.д.). І на цьому етапі було необхідно познайомитися зі специфікою побудови порядкових числівників, адже домовлятися про зустріч потрібно на певну годину. Але і цей фонетично непростий граматичний етап не став каменем спотикання для міжнародників: мотивовані й енергійні, кмітливі й винахідливі, вони швидко засвоїли мовні кліше і почали їх активно використовувати.

   Атмосфера доброзичливості і взаємоповаги сприяла вивченню нової теми, а також актуалізувала попередньо вивчений граматичний і лексичний матеріал.

   Результати анкетування викладачів і студентів засвідчили високий науково-практичний та навчально-методичний рівень проведеного практичного заняття, його спрямованість на вироблення практичних умінь і навичок спілкування польською мовою.

Оксана Захуцька,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook