Організація проведення наукових досліджень, академічна доброчесність, науковий інформаційний ресурс в полі зору кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

28 вересня 2022 року

28 вересня 2022 року відбулася цільова зустріч магістрів та аспірантів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук з директоркою бібліотеки НУБіП України Тетяною Кіщак.

Учасники були ознайомлені з основними складовими бібліотечно-інформаційного ресурсу - книжковим фондом, періодикою та фондами на електронних носіях, новими надходженнями та новими можливостями бібліотеки, онлайн послугами (електронна доставка документів, отримання УДК онлайн), роботою міжбібліотечного абонементу.

Акцентувалась увага на етичних принципах та правилах, яких мають дотримуватись магістри та аспіранти при написанні тез доповідей, наукових статтей, дипломних робіт та кандидатських дисертацій аби забезпечити довіру до результатів навчання та наукової діяльності.
Були зроблені роз'яснення щодо порушень академічної доброчесності (плагіат, самоплагіат, фабрикація, списування, фальсифікація, обман, хабарництво) та академічну відповідальність.

Магістри та аспіранти були ознайомлені з можливостями програм для перевірки на плагіат (Unichek, Strike Plagiarism): видами робіт, що перевіряються в ЗВО, механізмами перевірки, особливостями при роботі з програмами, перевагами при використанні тієї чи іншої програми.

Значна увага була приділена проблемі пошуку наукової інформації в наукометричних базах даних (Web of Science, Scopus, ScienceDirect, Research4Life, Дирекція журналів відкритого доступу, Google Scholar) та роботі служби інформаційного моніторингу.
Загалом зустріч дала багато корисної інформації як здобувачам першого року навчання так і тим, хто навчається і проводить наукові дослідження вже не перший рік.

 

 

 

Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook