Міжнародна науково-практична онлайн конференція “Animal Nutrition Forum-2: Master’s education”

30 вересня 2022, 2:40

     Вже традиційно кафедрою годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного проводиться міжнародна науково-практична конференція присвячена проблемам живлення тварин. У цьому році «Animal Nutrition Forum-2022: Master’s education» зібрав понад 70 учасників, у тому числі 6 з інших країн.

    У цьому році конференція була присвячена питанням студентської науки, зокрема участі магістрів у дослідженнях з живлення тварин. Були представлені наукові доповіді за результатами наукової роботи кафедри у 2021-2022 рр. Студенти-магістри змогли відчути напрями наукових досліджень в Україні та світі представляючи свої результати науковцям і практикам, роботодавцям з нашої та інших країн. Фахівці, що взяли участь у конференції на високому рівні оцінили здобутки наукової школи з годівлі тварин.

     У доповіді Дудки Юліани на тему: «The effectiveness of using Artemisia capillaris in feeding quail laying» (науковий керівник к.с.-г.н.,доцент Уманець Д.П ) викладено результати використання фітобіотиків у годівлі перепілок несучок, що дозволило підвищити їх яєчну продуктивність.

     Кермач Каріна (науковий керівник проф. Сичов М.Ю.) у доповіді на тему: «The effect of feeding rations enriched with the enzyme preparation Rovabio on the productivity of young quails of the meat sector of productivity» розповіла про позитивний вплив ферментного препарату «Rovabio» на продуктивність молодняку перепелів м’ясного напряму продуктивності.

     Про ефективність використання соєвого молока в годівлі телят йшлося у доповіді Любченко Юлії на тему:«Use of soy milk in feeding calves», (науковий керівник проф. Сичов М.Ю.). Під час досліджень підтверджена ефективність, додавання сухого соєвого молока на ріст телят.

     Про використання поліфенолкарбонового комплексу з чорних дріжджів у годівлі молодняку кролів доповіла Сидорчук Анастасія (керівник доц. Уманець Д.П.). У доповіді на тему: «The use of a polyphenol-carbon complex from Antarctic black yeast (Nadsoniella nigra) in feeding young rabbits» висвітлено збільшення середньодобового приросту живої маси молодняку кролів, яким згодовували поліфенолкарбонового комплекс.

     Ефективність та переваги використання різних рівнів форм селену у годівлі довела Сальник Олена (науковий керівник проф. Сичов М.Ю.).

     Встановлено що, використання оптимальних рівнів селеновмісних препаратів сприяє підвищенню інтенсивності росту молодняку (доповідь на тему:«The use of different levels and forms of selenium in feeding young cattle»).

     Дослідила вплив сухої пальмової олії на продуктивність курчат-бройлерів Лапоша Валерія, (науковий керівник к.с.-г.н . Голубєва Т.А.). У доповіді на тему: «Effect of dry palm oil on productivity and meat quality of broiler chickens».

   Учасники конференції на високому рівні оцінили доповіді магістрів і висловили побажання та рекомендації для покращення їх наукових робіт. В обговорені результатів наукової конференції було прийнято рішення відзначити найкращі наукові роботи у наступних номінаціях: “Краща наукова доповідь” та “Краща наукова робота”. Після жвавої дискусії в номінації “Краща наукова доповідь” присуджено 1 місце – Кермач Каріна; 2 місце – Дудка Юліана; 3 місце – Сальник Олена, а за “Кращу наукову роботу” були нагороджені наступні студенти – 1 місце - Сидорчук Анастасія; 2- Любченко Юлія; 3 – Лапоша Валерія.

    На завершення конференції Михайло Сичов подякував всім учасникам за активну участь в її роботі та висловив сподівання, що наступна зустріч відбудеться в стінах нашої «Alma Mater» за мирного неба над головою.

Ольга Ісько,
асистент кафедри

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook