Доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Юрій Харкевич відвідав вебінар на тему "Транзитний період у годівлі корів: стратегії попередження гіпокальцемії"

30 вересня 2022 року
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   29 вересня 2022 року доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Юрій Харкевич відвідав вебінар, організований факультетом тваринництва та водних біоресурсів, на тему "Транзитний період у годівлі корів: стратегії попередження гіпокальцемії". Доповідачем вебінару був професор Ветеринарного коледжу Айовського державного університету (США), експерт з годівлі та управління молочною фермою Джессі Гофф.

   Слухачами даного онлайн-заходу стали понад 70 представників навчальних, науково-дослідних та виробничих установ нашої держави, зацікавлених представленою тематикою.

   Джессі Гофф досить детально розкрив механізми регуляції кальцієвого обміну в організмі корів, зокрема, роль в ньому залоз внутрішньої секреції, окреслив фактори, які впливають на рівень Са2+ в крові та наслідки для організму при порушенні його гомеостазу.
   Лектор ґрунтовно пояснив, яким чином рівні калію та магнію в кормах впливають на метаболізм кальцію, та яка їх роль в підтриманні кислотно-основного балансу в організмі, який, в свою чергу, є визначальним регулюючим фактором кальцієвого обміну.

 

   Окремо було акцентовано увагу присутніх на стратегіях попередження гіпокальцемії - низького вмісту кальцію в крові корів. Зокрема, слухачі вебінару отримали відповіді на питання, яким чином можливо підтримувати належний рівень кальцію в крові корів різних технологічних груп: для цього були проаналізовані різні раціони та кормові добавки, які сприяють оптимальному кальцієвому обміну.
   Підготовлена доповідачем презентація вебінару супроводжувалась великою кількістю схем, діаграм та графіків, що продемонструвало, наскільки досконало доповідач володіє темою. Ілюстративність поданого матеріалу полегшувало його сприйняття, навіть не зважаючи на те, що він подавався англійською мовою. Вербальний переклад помічником лектора також був на досить високому рівні

   Наостанок вебінару доповідач відповів на ряд запитань, поставлених слухачами. Відповіді були ґрунтовими та вичерпними.

Микола Малюк, завідувач кафедри хірургії і
патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook