6 ГРУПА 1 КУРСУ ВІДВІДАЛА НАВЧАЛЬНО-НАУКОВО-ВИРОБНИЧИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР "ВЕТМЕДСЕРВІС"

2 жовтня 2022, 10:28
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   1 жовтня 2022 року студенти 1 курсу 6 групи також відвідали Навчально-науково-виробничий Клінічний центр "Ветмедсервіс", де їх привітно зустрів та познайомив з тонкощами роботи завідувач центру, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри гігієни тварин та санітарії імені професора А.К. Скороходька В’ячеслав Віталійович Соломон.

   

   Він розповів, що клінічний центр спеціалізується у наданні послуг з діагностики, лікування та профілактики хвороб продуктивних та дрібних домашніх тварин, риб, птиці та екзотичних тварин, забезпечує лікування у режимі стаціонару, тимчасове утримання тварин, оздоровлення та догляд за ними, консультує щодо утримання та виховання домашніх улюбленців на сучасному лабораторному обладнанні.

   Навчально-науково-виробничий Клінічний центр "Ветмедсервіс" забезпечує навчальний процес клінічною підготовкою студентів факультету ветеринарної медицини.

   Забезпечує кафедри клінічно хворими тваринами та біологічним матеріалом, відібраним від хворих тварин, що дає можливість наочно студентам показати та навчити проводити диференціацію хвороб та правильно поставити діагноз.

   Метою роботи центру є наближення практичного навчання студентів до виробничих умов та залучення позабюджетних коштів, шляхом надання виробничих, науково-консультаційних, рекламних, діагностичних та лікувально-профілактичних послуг.

   Студентів було ознайомлено з міжкафедральною лабораторією, клінікою факультету ветеринарної медицини, банком крові, лабораторією УЗД, операційною, тваринником, лабораторією для досліджень, фазанарійом, завідувачем клініки, ординаторською, конференц-залою та приймальною терапії.

   Перлиною центру є фазанарій, у якому представлені птахи неймовірної краси. Також студентів вразила сучасна лабораторія в якій вони роздивлялися різні організми під мікроскопом.

   Студенти також оглянули різних тварин, що утримуються у стаціонарах навчально-науково-виробничого Клінічного центру «Ветмедсервіс» (корова, кінь, вівці, кози, свині, птиця, поні) та роботою його підрозділів.

   Студенти були приємно вражені науковим рівнем, здобутками та можливостями для фахового навчання студентів на базі навчально-науково-виробничого Клінічного центру «Ветмедсервіс» факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

   І на останок зробили незабутнє фото біля скелета легендарного синього кита відомого на увесь Київ. Самка синього кита була у довжину 26 метрів та важила 140 тонн. Її добули в Антарктиці, а до відправлення в Київ скелет зберігали у Севастополі у спеціально виритому котловані. Тривалий час скелет знаходився на ВДНГ у павільйон №11 під назвою «Багатства моря». Там була чимала експозиція, розповідали про першу українську експедицію в Атлантику, але це були далекі 1970 роки.
   Там можна було побачити десятиметрову діораму про підводний світ океану, дізнатися цікавинки про морську флору й фауну, побачити муляжі пінгвінів та інших птахів. У павільйоні також були представлені моделі риболовецьких суден і вироби з дарів моря — консерви, ліки, парфуми. Проте головним і улюбленим експонатом дітей та дорослих багато років поспіль залишався саме скелет-муляж кита, а зараз на нього може подивитись кожен охочий біля корпусу ветеринарного факультету НУБіП — вул. Потєхіна, 16.

   Студентам було дуже цікаво, а також було задано дуже багато питань. Дякуємо завідувачу ННВ Клінічному центру «Ветмедсервіс», доценту, к.в.н. В’ячеславу Соломону за цікаву екскурсію та з нетерпінням чекаємо на наступну екскурсію.

   Дякуємо за гостинність Навчально-науково-виробничому Клінічному центру "Ветмедсервіс"!!!

Бажаємо Вам натхнення і подальшого процвітання!

СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Староста 6 групи 1 курсу:
Скопець Єлизавета
Заступник старости:
Бойченко Марія
Студентка групи:
Марчишина Ірина
Наставник групи:
Бокотько Роман

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook